Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Νέα προθεσμία μέχρι τις 27 Ιουλίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε περίπου 4 εκατομμύρια φορολογουμένους για να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, ενώ οι επιχειρήσεις έχουν περιθώριο μέχρι και τις......
20 Ιουλίου για την υποβολή των δηλώσεών τους.
Με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, οι οποίες έληγαν κανονικά στις 30 Ιουνίου.
Όσον αφορά στις προθεσμίες πληρωμής του φόρου εισοδήματος από τα φυσικά πρόσωπα, δεν αλλάζουν. Όπως ορίζει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, η πρώτη δόση καταβάλλεται την 31η Ιουλίου 2015, η δεύτερη στις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη στις 30 Νοεμβρίου. Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν να εξοφλήσουν τον φόρο εφάπαξ μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν έκπτωση 2%.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 2.006.893 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6 εκατ. δηλώσεων που υπολογίζεται ότι θα υποβληθούν φέτος. Από την εκκαθάριση των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί προκύπτει ότι το 36,47% των φορολογούμενων καλείται να πληρώσει πρόσθετο φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το 2014, το 20,68% έχει επιστροφή φόρου, ενώ για το 42,86% των φορολογούμενων το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης ήταν μηδενικό.
Για τις επιχειρήσεις, η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου γίνεται το αργότερο μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την υποβολή της δήλωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που θα υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πληρώσουν τον φόρο σε επτά μηνιαίες δόσεις, ενώ όσες υποβάλλουν τη δήλωση τον Ιούλιο θα πρέπει να εξοφλήσουν τον φόρο σε έξι μηνιαίες δόσεις.
Εξάλλου, σήμερα, εκτός απροόπτου, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ενσωμάτωσης στις φορολογικές δηλώσεις των μεταβολών που προβλέπουν οι διατάξεις του πρόσφατου «μίνι» φορολογικού, ενώ ταυτόχρονα θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία και η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος.
Εως τις 31 Ιουλίου η ρύθμιση στα Ταμεία
Την ίδια ώρα, παράταση έως τις 31 Ιουλίου δίνει η κυβέρνηση για τη ρύθμιση, σε έως 100 δόσεις, των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία. Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δήλωσε ότι αποδέχεται σχετική τροπολογία που κατέθεσαν χθες στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την παράταση μέχρι το τέλος του Ιουλίου για τη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των οφειλετών που προσέρχονται στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και προκειμένου να αποφευχθεί αδυναμία εξυπηρέτησής τους και κατά συνέπεια απώλεια του δικαιώματος υπαγωγής χωρίς υπαιτιότητά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου