Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Κιάτο: Άρχισε ο επαναπατρισμός των ναυτικών του πλοίου JSM (βίντεο)

Επαναπατρίστηκαν οι τρεις πρώτοι ναυτικοί του πλοίου JSM που βρίσκονται εγκλωβισμένοι επτά μήνες στο λιμάνι του Κιάτου και αναμένονται και άλλες αναχωρήσεις...

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου στηρίζει την διαμαρτυρία των Αστυνομικών της Πελοποννήσου στο Κέντρο Κράτησης

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου δηλώνει ότι θα παρευρεθεί  στην διαμαρτυρία των αστυνομικών της Πελοποννήσου που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα έξω από το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών.

Λαϊκή Συσπείρωση: «Σε Αντικομουνιστικό παραλήρημα επιδόθηκε ο κ.Τατούλης»

«Σε αντικομουνιστικό παραλήρημα επιδόθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου), που είχε θέμα τη μεταφορά των μαθητών, ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης» αναφέρει η ανακοίνωση της Λαικής Συσπείρωσης που υπογράφουν οι κύριοι Γόντικας και Γούργαρης.

Τρεις πιάστηκαν στην Στυμφαλία με λαθραία dvd – Συνολικά 5000 dvd κατασχέθηκαν

Τρία άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Κιάτου, δύο αλλοδαποί την Πέμπτη το βράδυ και ένας Έλληνας την Παρασκευή το πρωί, στην Στυμφαλία Κορινθίας, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, που δεν έφεραν ενδεικτική ταινία γνησιότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας

Το τριήμερο (6-8/9) γιορτάστηκαν οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι η  συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί το αποκορύφωμα της πορείας των παραγωγών κρασιού (αμπελουργών και οινοποιών), όπως κάθε χρόνο ήταν παρών και φέτος στο σύνολο των εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή.

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά δεκαπέντε βουλευτές της ΝΔ ρωτούν για το επίδομα θέρμανσης


Από το γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κόλλια αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ερώτηση για την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, μαζί με 14 ακόμα συναδέλφους του της Νέας Δημοκρατίας.

Απεργιακές Δράσεις της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας


Συγκέντρωση στον πεζόδρομο και ενημέρωση των πολιτών, πορείες σε Κόρινθο και Αθήνα αλλά και συναντήσεις με γονείς και κηδεμόνες έχουν προγραμματίσει για τις επόμενες ημέρες οι καθηγητές της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Αναστέλλεται η λειτουργία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


Από την προσεχή Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα, σε ένδειξη στήριξης των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Κινητοποιήσεις από τους εμπόρους του Λουτρακίου την Δευτέρα


Κλείσιμο καταστημάτων και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Κόρινθο, την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης Εμπόρων και Επαγγελματιοβιοτεχνών Λουτρακίου.

Ερώτηση με θέμα την περιβαλλοντική καταστροφή στον Ασωπό


Ερώτηση από τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ιωάννη Πανούση, Νίκη Φούντα και Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, αναφορικά με τις καταγγελίες των κατοίκων της Νεμέας για τα αυτοσχέδια φράγματα που τοποθετήθηκαν στα κανάλια του Ασωπού προκαλώντας περιβαλλοντική καταστροφή.

Η διαχείριση του νερού ενισχύει την συνεργασία Ελλάδος και Ισραήλ

Η μεταφορά της γνώσης, της εμπειρίας, της τεχνολογίας αλλά και της τεχνογνωσίας του Ισραήλ για τη διαχείριση των υδάτων αποτέλεσε το αντικείμενο του 2ου Επιστημονικού Εργαστηρίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής – διά της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων – και της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα.

H 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών περνά από τα Εξαμίλια


Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μμ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εξαμιλίων υποδέχεται τη Φλόγα της 11ης Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου Εξαμιλίων.

Έξι βουλευτές της Πελοποννήσου ρωτούν για τα διόδια στην Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών


Οι Βουλευτές υπογραμμίζουν την επικινδυνότητα του δρόμου στην παρούσα κατάσταση και τονίζουν πως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται και ούτε πρέπει να επιβληθούν νέα διόδια σε οποιοδήποτε σημείο του αυτοκινητοδρόμου.

Στην Καλαμάτα ο ΠΑΣ Κόρινθος για την αναμέτρηση με τον Μεσσηνιακό


Οι οργανωμένοι της "Θύρας 3" ακολουθούν παντού την Κόρινθο και δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς.

Η Ε.Α.Σ. Νεμέας καταγγέλλει καιροσκοπικά παιχνίδια με την τιμή της σταφίδας


Και  ορίζει την τιμή της Κορινθιακής Σταφίδας στο 1,40 € ανά κιλό τονίζοντας πως όποιος θεωρεί ότι μπορεί να καθορίσει καλύτερα την αξία του προϊόντος αυτού να βγει επίσημα και δημόσια να τοποθετηθεί.

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών στον Δήμο Σικυωνίων


Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η Ομάδα Εθελοντών του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σικυωνίων καλεί όλους τους συμπολίτες να εκφράσουν για μια ακόμη φορά την κοινωνική τους ευαισθησία, προσφέροντας σχολικά είδη στα παιδιά που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ενεχυροδανειστές σε Κιάτο και Κόρινθο



Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και τις υπεύθυνες της εταιρείας σε Κιάτο και Κόρινθο...

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Το Enduro Festival επιστρέφει στην Ζήρεια


Το Enduro Festival επιστρέφει στην Ζήρεια όπου με την συνδιοργάνωση του Αθλητικού κέντρου Ζήρειας και την υποστήριξη του Δήμου Ξυλοκάστρου...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Αστυνομικών της Πελοποννήσου έξω από το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου (βίντεο)


Την διαμαρτυρία τους έξω από το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου, θα πραγματοποιήσουν αστυνομικοί της περιφέρειας Πελοποννήσου, την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 πμ...

Αποχή των Δικηγόρων στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου (βίντεο)


Με αποχή από τα καθήκοντα τους στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν να ξεκινήσουν το νέο δικαστικό έτος οι δικηγόροι καθώς τις συγκεκριμένες ημέρες αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση ο νέος Κώδικας Δικηγόρων.

Ξεκινούν την Παρασκευή στον Φλοίσβο της Κορίνθου τα Μικρασιάτικα 2013


Ξεκινούν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στον Φλοίσβο της Κορίνθου, οι εκδηλώσεις για τις Αλησμόνητες Πατρίδες και την Γενοκτονία των Ελλήνων από το 1912 έως το 1923, «Μικρασιάτικα 2013», που συνδιοργανώνονται από την Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου, την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και το Δήμο Κορινθίων.

Ανοικτή συζήτηση για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση απόψε στη "σβούρα"


Την Τετάρτη 11/9 στις 8 μμ στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο "σβούρα", Σίνα 37, Κόρινθος, θα γίνει ανοικτή συζήτηση με θέμα "Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση... Μεταρρύθμιση ή διάλυση του δημόσιου σχολείου;". 

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία -Από Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί βάζουν «λουκέτο»



Με τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις, χιλιάδες μαθητές..

Πρόβληματα στο κέντρο της Κορίνθου απο την έλλειψη δημοτικής αστυνομίας


Aπό τη μία η εκτεταμένη πεζοδρόμηση στο κέντρο της πόλης...

Μια βόλτα στην αγορά της Κορίνθου....




Πεσμένη είναι η αγοραστική κίνηση στο κέντρο της Κορίνθου....

Αντίθετο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σε τρία από τα προτεινόμενα λατομεία της Ολυμπίας Οδού


Αναρτήθηκε  η Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τη γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα λατομεία της Ολυμπίας Οδού.

Το Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Κορίνθου επιστρέφει!


Αυτό το σαββατοκύριακο, 14 και 15 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Φλοίσβου θα πραγματοποιηθεί το τρίτο ετήσιο φεστιβάλ από την Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου...

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Δημοπρατήθηκαν για ανακατασκευή τα γήπεδα σε Γαλατάκι και Σπαθοβούνι


Δημοπρατήθηκαν από το Δήμο Κορινθίων για ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου, τα δύο υφιστάμενα γήπεδα του Γαλατακίου και του Σπαθοβουνίου, προϋπολογισμού, το πρώτο 369.000 € και το δεύτερο 400.000 €.

Κινητικότητα γύρω από το θέμα του καζίνο στο Λουτράκι


Σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 7.00μμ αναμένεται με ενδιαφέρον η έκτακτη γενική συνέλευση της Τουριστικής Λουτρακίου...

Θέση καλείται να πάρει ο υπουργός για το αν θα δημιουργηθεί λατομική θέση μεταξύ Αγιονορίου - Στεφανίου


Ερώτηση με θέμα την πιθανή λειτουργία λατομείου στην περιοχή μεταξύ Αγιονορίου και Στεφανίου κατέθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος  ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Η δημιουργία λατομικής θέσης στην συγκεκριμένη περιοχή...

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου


Σας προσκαλούμε να υποβάλετε την ταινία ή τις ταινίες σας σας στο 4ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κορινθίας Πελοποννήσου CINE@ART.

Πέτρος Τατούλης «Στην Πελοπόννησο ανοίγουμε δρόμους, δεν έχουν θέση τα βαρίδια του παρελθόντος»


«Σε όσους προσπαθούν να με εκβιάσουν τους απαντώ ότι καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Ελέγχομαι 30 χρόνια που βρίσκομαι στο δημόσιο βίο, χωρίς ποτέ να υπάρξει κάτι εναντίον μου. Αν τολμάτε, ανοίξτε και εσείς τους λογαριασμούς σας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Δωρεάν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων στον Δήμο Νεμέας


Σε λειτουργία τέθηκε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Νεμέας στο πλαίσιο του οποίου θα προσφερθούν δωρεάν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

Δένδιας για κέντρο κράτησης Κορίνθου: «Θα αποκτήσει μόνιμη δύναμη»


Σε ερώτηση για το κέντρο κράτησης μεταναστών Κορίνθου και το ζήτημα που έχει προκαλέσει στην περιφέρεια με τις μετακινήσεις αστυνομικών για την φύλαξη του, απάντησε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη...

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Κατατέθηκε στην Περιφέρεια και η δεύτερη εγγυητική επιστολή από την ΤΕΡΝΑ


Κατατέθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η δεύτερη εγγυητική επιστολή από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων..

Οι αθλητές του Ποσειδώνα Λουτρακίου μετέφεραν την εικόνα της Παναγίας Γιάτρισσας


Το τμήμα Χάτμπολ του ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ Λουτρακίου απευθύνει ευχαριστίες για την τιμή που έλαβε να μεταφέρει στους ώμους του την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Γιάτρισσας κατά την λιτάνευσή της .

Απολογισμός Πεπραγμένων στον Δήμο Κορινθίων


Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  18  Σεπτεμβρίου...