Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία -Από Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί βάζουν «λουκέτο»



Με τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις, χιλιάδες μαθητές..

 θα ακούσουν σήμερα το πρώτο σχολικό κουδούνι που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Πάντως οι περίπου ένα εκατομμύριο μαθητές που θα καθίσουν στα θρανία, θα «διδαχτούν» ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 16 του μήνα οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Αναφορικά με τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς, η τελική απόφαση θα ληφθεί αύριο Πέμπτη αν και προσανατολίζονται σε 48ωρη απεργία με την ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.
Στο «μέτωπο» της κυβέρνησης, χθες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής:
«Και 'πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις', ακούω τους συνδικαλιστές οι οποίοι σπεύδουν πριν να ανοίξουν τα σχολεία να ανακαλύψουν χιλιάδες κενών. Πώς τα ανακάλυψαν; Ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα σχολεία. Τι αξιοπιστία έχει αυτή η καταγγελία; Δεκαπέντε χιλιάδες αποσπάσεις κάθε χρόνο εκπαιδευτικών, με εκατόν εξήντα μία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τα κενά είναι εκεί. Δεν σας προβληματίζει ότι αυτό το σύστημα δεν εξυπηρετεί την ελληνική οικογένεια, δεν εξυπηρετεί τους μαθητές, δεν εξυπηρετεί την κοινωνία, είναι κοστοβόρο και πρέπει να αλλάξει; Γιατί δεν τολμάμε; Και γιατί όταν τολμάμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, πρέπει να θεωρούμεθα 'συντηρητικοί' ή 'προοδευτικοί';».
Από το υπουργείο Παιδείας πάντως διαμηνύεται ότι τόσο οι καθηγητές όσο και τα βιβλία θα βρίσκονται στη θέση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου