Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΘ 2014: Αναλυτικά το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών -Τι θα περιλαμβάνει το «μενού» |

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο θα πραγματοποιηθούν το πρωί του Σαββάτου τα εγκαίνια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφτεί κάποια από τα περίπτερα στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Γεώργιο Ορφανό ενώ αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Αθήνα.
Σύμφωνα επίσημο πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΘ-Helexpo AE, o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναμένεται να συναντηθεί με τη διοίκηση της εταιρείας στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 7/9, ενώ μία ώρα αργότερα πρόκειται να έχει επαφές με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Διεθνείς διακρίσεις για ερευνητική ομάδα του ΕΜΠ


Πολυεθνική ομάδα με συντονιστές ερευνητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ανέπτυξε το καινοτομικό εκπαιδευτικό παιχνίδι “Siren” και έφθασε στον τελικό διαγωνισμού στο συνέδριο “European Conference on Games Based Learning”. Το λογισμικό αναγνώρισης συναισθημάτων που περιέχει το Siren βραβεύτηκε από την κορυφαία εταιρεία μικροεπεξεργαστών Intel σαν μια από τις 30 πιο καινοτόμες ιδέες στο διαγωνισμό Ultrabook Experience Software Contest. Το Φεβρουάριο 2014 το Siren ψηφίστηκε σαν το καλύτερο παιχνίδι σοβαρού σκοπού στην Ευρώπη από το Δίκτυο Αριστείας “Games and Learning Alliance” και από την ένωση “Serious Games Society”. Παράλληλα βρίσκεται στην 4η θέση του καταλόγου με τα βέλτιστα παραδείγματα παιχνιδιών σοβαρού σκοπού του Γραφείου Πολιτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Office of Science and Technology Policy) του Λευκού Οίκου.
Όπως έλεγε και ο … εθνάρχης, έξω πάμε καλά! Αυτή είναι η Ελλάδα της δημιουργίας που μας κάνει περήφανους κόντρα στην ντόπια μιζέρια.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ


ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
H Δράση «Επιταγή εισόδου για νέους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απόκτηση εμπειρίας» ανοίγει την πόρτα της απασχόλησης σε χιλιάδες νέους. Είσαι άνεργος...