Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Τα επιμελητήρια ζητούν παραίτηση Χατζηδάκη και αποσύρουν τους υποψηφίους τους από τα ψηφοδέλτια ΝΔ -ΠΑΣΟΚ

Στα άκρα οδηγείται όπως φαίνεται η κόντρα των Επιμελητηρίων με την κυβέρνηση, καθώς, η κοινότητα, με ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι αποσύρει τους όποιους υποψηφίους έχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Αιτία για τη σύγκρουση είναι η τροπολογία που έχουν υπογράψει 185 βουλευτές, με βάση την οποία αίρεται η υποχρεωτικότητα εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής συνέλευσης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά αυτή την διάταξη με την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας να αναφέρει ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης αρνούνται να αποδεχθούν την αλλαγή σε αυτή τη διάταξη.
Στο πλαίσιο αυτής της νέας διαμάχης ο πρόεδρος της ΚΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος ανέφερε ότι τις κινήσεις των Επιμελητηρίων στηρίζουν μέχρι στιγμής η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Μίμης Ανδρουλάκης οι οποίοι κατέθεσαν εκ νέου την τροπολογία για αίρεση της υποχρεωτικότητας, προκειμένου να εισαχθεί σε νέο νομοσχέδιο.
Αποσύρουμε όλους τους υποψηφίους μας -Να παραιτηθεί ο Χατζηδάκης
Μάλιστα, η Γενική Συνέλευση των επιμελητηρίων, αποφάσισε να λάβει πιο δραστικά μέτρα και για αυτόν τον λόγο ανακοίνωσε ότι αποσύρει όλα τα μέλη των ΔΣ επιμελητηρίων που είναι υποψήφια στα ψηφοδέλτια των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Παράλληλα, η ΚΕΕ χαρακτηρίζει τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, «εχθρό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας» και ζητάει την παραίτησή του.
Αναλυτικά οι αποφάσεις όπως τις ανακοίνωσε η ΚΕΕ:
Η καταδίκη των κυβερνητικών πολιτικών που βάλλουν κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επιμελητηρίων.
Η υλοποίηση της απόφασης της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης του Ηρακλείου, 4 και 5 Απριλίου, για απόσυρση από τα ψηφοδέλτια των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ των υποψηφίων εκπροσώπων από τα Διοικητικά Συμβούλια των επιμελητηρίων. Σε περίπτωση άρνησης κάποιων να υλοποιήσουν την απόφαση, η επιμελητηριακή κοινότητα δε θα στηρίξει τους υποψηφίους αυτούς.
Ζητείται η παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ως εχθρού της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
Η σύσταση συντονιστικού οργάνου για την παρακολούθηση του νομοθετικού οργάνου σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τροπολογίας και γενικότερα των σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών που αφορούν τα επιμελητήρια και εν γένει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
Η μεγιστοποίηση των ενεργειών του Ευρωεπιμελητηρίου και ο συντονισμός των εθνικών ευρωπαϊκών επιμελητηρίων για την προστασία και ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Σημειώνεται ότι οι κ. Weber και Abruzzini, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Ευρωεπιμελητηρίου, επισκέφτηκαν την Πέμπτη το απόγευμα τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και του έθεσαν το αίτημα άρσης της νομοθετικής ρύθμισης για τα ελληνικά επιμελητήρια, χωρίς όμως να λάβουν θετική απάντηση.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ

Χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη αναγνώριση του πτυχίου τους από τον ΔΑΟ-ΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) θα μπορούν σύντομα να ασκούν το επάγγελμά τους οι απόφοιτοι ελληνικών κολεγίων που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια. Η αλλαγή ξεκίνησε ήδη για τους δικηγόρους. Με τροποποίηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, που ψηφίστηκε στη Βουλή, προκειμένου να εναρμονιστεί η νομοθεσία μας με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, οι απόφοιτοι νομικών σχολών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και των συνεργαζόμενων με αυτά κολεγίων, θα εγγράφονται πλέον στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας με την ίδια διαδικασία που ισχύει και για τους πτυχιούχους ελληνικών νομικών σχολών, δηλαδή με απλή προσκόμιση του πτυχίου και χωρίς την αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ, που έως τώρα ήταν απαραίτητη.
Πηγή: Τα Νέα

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Ποσειδώνια : Πρόγραμμα Συνεδρίων και Σεμιναρίων

Μερικά από τα πιο σημαντικά και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία θα συζητηθούν σε μια σειρά συνεδρίων, διασκέψεων και σεμιναρίων στην φετινή Έκθεση των Ποσειδωνίων, το πιο σημαντικό ναυτιλιακό γεγονός στον κόσμο. Κυβερνητικοί εκπρόσωποι, αναλυτές του κλάδου, χρηματοδότες, πλοιοκτήτες και εκθέτες από 93 χώρες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Συνεδρίων και Σεμιναρίων των Ποσειδωνίων, αναλύοντας μελλοντικές τάσεις και τις προβλεπόμενες εξελίξεις στους διάφορους ναυτιλιακούς τομείς καθώς εκθέτες και επισκέπτες θα συναντώνται στα 50.000 τμ εκθεσιακού χώρου του Athens Metropolitan Expo προς αναζήτηση νέων επενδυτικών ευκαιριών.

« Ενώ οι ευκαιρίες δικτύωσης και το κλείσιμο συμφωνιών είναι το κύριο χαρακτηριστικό των Ποσειδωνίων, η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για το μέλλον της βιομηχανίας μας είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της εκδήλωσής μας , παρέχοντας μια σημαντική προστιθέμενη αξία σε περίπου 1.850 εκθέτες και σε 18.000 επισκέπτες.», είπε ο Θεόδωρος Βώκος, Εκτελεστικός Διευθυντής, Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε.
Το πρόγραμμα των συνεδρίων θα ξεκινήσει στις 3 Ιουνίου, μια μέρα μετά τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης , με “Business Briefing” του TradeWinds Shipowners Forum.
Στη 1η συνεδρία θα συζητηθεί μια ευρεία γκάμα θεμάτων όπως ο ρόλος των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων μέχρι την ανάκαμψη των δημόσιων αγορών, η σημασία εξειδικευμένων δανειστών και εναλλακτικών πηγών οικονομικού κεφαλαίου, οι τάσεις και προκλήσεις στις ναυλώσεις , η εμπορική δραστηριότητα στις αγορές νεότευκτων και μεταχειρισμένων πλοίων, ο ρόλος των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης και το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα των ναυτιλιακών καυσίμων λόγω του συνεχώς αυξανόμενου κόστους τους.
Οι μελλοντικές τάσεις στον σχεδιασμό των πλοίων και των νέων τεχνολογιών θα είναι στο επίκεντρο. Ήδη λαμβάνει χώρα μια μεγάλη συζήτηση για την αξία των λεγόμενων eco πλοίων. Οι ομιλητές θα αναλύσουν εάν και πότε τα eco πλοία – στην πράξη δεν έχουν ακόμα εισέλθει στην αγορά -θα ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει , καθώς και ποιες θα είναι οι μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας. Καμία συζήτηση πάνω στον σχεδιασμό πλοίων δε θα είναι πλήρης χωρίς αναφορά στα καύσιμα και τις εκπομπές ρύπων καθώς και το ερώτημα τι αποτελεί το κύριο εμπόδιο στην αξιοποίηση του LNG ως καυσίμου για πλοία.
Ομιλητές στην εναρκτήρια συνεδρία είναι οι: Kristin H. Holth, Global Head of Shipping, Offshore & Logistics, DNB, Richard Fulford-Smith, Διευθύνων Σύμβουλος, RS Platou, Simon Liang, Πρόεδρος, Sinopacific Shipbuilding Group, Christopher J. Wiernicki, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ABS and Jeremy Penn, Διευθύνων Σύμβουλος, The Baltic Exchange.
Η 2η συνεδρία του Tradewinds Shipowners Forum θα ξεκινήσει με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου. Ακολούθως θα συζητηθεί η σημασία της κινέζικης χρηματοδότησης για την ενίσχυση νέων Ελληνικών ναυπηγήσεων, το θέμα της προστασίας από αναξιόπιστους ναυλωτές, επενδυτικά ρίσκα στη χρήση διπλού καυσίμου και το μεγάλο ερώτημα της υπερπροσφοράς πλοίων. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν μερικοί από τους σημαντικότερους πλοιοκτήτες: Γιώργος Οικονόμου, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Dryships Inc, Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Navios Maritime Holding, Emanuele A. Lauro, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Scorpio Bulkers, Ευάγγελος Μ. Μαρινάκης , Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Capital Product Partners, Αθανάσιος Ι. Μαρτίνος, Διευθύνων Σύμβουλος , Eastern Mediterranean Maritime Limited, Νικόλαος Τσάκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος , Tsakos Energy Navigation.
Το πρόγραμμα των Συνεδρίων και Σεμιναρίων των Ποσειδωνίων θα περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις τύπου, εργαστήρια, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και σεμινάρια πάνω σε θέματα που εκτείνονται από την διαχείριση των θαλάσσιων κινδύνων μέχρι την ασθένεια στην θάλασσα και από την εξοικονόμηση ενέργειας και τεχνολογίες eco πλοίων έως την θαλάσσια επικοινωνία.
Μελλοντικές τάσεις στο σχεδιασμό πλοίων, συνθετικές ύλες ,εκπομπές καυσίμων και τεχνολογικές εξελίξεις θα είναι στο επίκεντρο μιας πλειάδας συνεδρίων που διοργανώνονται από σημαντικούς φορείς της διεθνούς ναυτιλίας, και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
• «Στρατηγικές για εξοικονόμηση ενέργειας σε υπάρχοντα πλοία» Διοργανωτής: HELMEPA
• «Παρουσίαση καινοτόμων Ιαπωνικών σχεδίων Eco-πλοίων και υψηλές τεχνολογίες» Διοργανωτής: Japan Ship Exporters Association
• «GTT : Τεχνολογία και Καινοτομία»
• «Ναυπήγηση πλοίων στο Abu Dhabi: τρέχουσες και μελλοντικές δυνατότητες»
• «Futurenautics: Το Ενεργό μέλλον της Ναυτιλιακής Τεχνολογίας»
• «LNGCOMSHIP ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Εφαρμογή του LNG καυσίμου στο Σύστημα Πρόωσης των πλοίων» Διοργανωτές: Τμήμα Ναυπηγών – ΤΕΙ Αθηνών και Ελληνικός Νηογνώμονας
• «SeaCURE BWMS. Πως οι Evoqua Water Technologies απαντούν στην πρόκληση της κατεργασίας του υδάτινου έρματος»
• «Θαλάσσια Επικοινωνία: Τι πρέπει να ξέρετε τώρα» Διοργανωτές: Orange, Intelsat, Intellian, Iridium, IDirect, ShipZNet and Gottlieb International Group, Inc»
• «Θαλάσσιο Περιβάλλον: Πληροφόρηση-συμμόρφωση, κόστος και τεχνογνωσία» Διοργανωτής: NAMEPA
«Με μεγάλη χαρά είδαμε την βιομηχανία να καλωσορίζει και να στηρίζει το πρόγραμμα Συνεδρίων και Σεμιναρίων των Ποσειδωνίων, που πρωτοπαρουσιάσαμε το 2012, και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το τελικό φετινό πρόγραμμα , την ποιότητα των ομιλητών και την ποικιλία των θεμάτων προς συζήτηση» σύμφωνα με τον κο Βώκο.
«Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε όλους τους συνέδρους για μια εβδομάδα συναρπαστικών συζητήσεων και διαβουλεύσεων καθώς για μια ακόμη φορά τα Ποσειδώνια είναι έτοιμα να θέσουν την παγκόσμια ατζέντα για την θαλάσσια βιομηχανία» συμπλήρωσε ο κ. Βώκος.
Τα Ποσειδώνια 2014 τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Ο συνδυασμός του Γιώργου Δέδε (όλα τα ονόματα)


Αργά το βράδυ της Κυριακής κατέθεσε το συνδυασμό "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία
- Πράξη Ανάπτυξης" ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες.   

                 
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ.....

Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες σε Αργος και Νεμέα από την χαλαζόπτωση


Σφοδρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, έπληξε χθες την ευρύτερη περιοχή του Άργος και της Νεμέας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες.
Ήταν τέτοια η ένταση της χαλαζόπτωσης, που μέσα σε περίπου μισή ώρα, το χαλάζι σε μέγεθος
αμυγδάλου, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην...