Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τα επιμελητήρια ζητούν παραίτηση Χατζηδάκη και αποσύρουν τους υποψηφίους τους από τα ψηφοδέλτια ΝΔ -ΠΑΣΟΚ

Στα άκρα οδηγείται όπως φαίνεται η κόντρα των Επιμελητηρίων με την κυβέρνηση, καθώς, η κοινότητα, με ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι αποσύρει τους όποιους υποψηφίους έχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Αιτία για τη σύγκρουση είναι η τροπολογία που έχουν υπογράψει 185 βουλευτές, με βάση την οποία αίρεται η υποχρεωτικότητα εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής συνέλευσης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά αυτή την διάταξη με την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας να αναφέρει ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης αρνούνται να αποδεχθούν την αλλαγή σε αυτή τη διάταξη.
Στο πλαίσιο αυτής της νέας διαμάχης ο πρόεδρος της ΚΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος ανέφερε ότι τις κινήσεις των Επιμελητηρίων στηρίζουν μέχρι στιγμής η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Μίμης Ανδρουλάκης οι οποίοι κατέθεσαν εκ νέου την τροπολογία για αίρεση της υποχρεωτικότητας, προκειμένου να εισαχθεί σε νέο νομοσχέδιο.
Αποσύρουμε όλους τους υποψηφίους μας -Να παραιτηθεί ο Χατζηδάκης
Μάλιστα, η Γενική Συνέλευση των επιμελητηρίων, αποφάσισε να λάβει πιο δραστικά μέτρα και για αυτόν τον λόγο ανακοίνωσε ότι αποσύρει όλα τα μέλη των ΔΣ επιμελητηρίων που είναι υποψήφια στα ψηφοδέλτια των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Παράλληλα, η ΚΕΕ χαρακτηρίζει τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, «εχθρό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας» και ζητάει την παραίτησή του.
Αναλυτικά οι αποφάσεις όπως τις ανακοίνωσε η ΚΕΕ:
Η καταδίκη των κυβερνητικών πολιτικών που βάλλουν κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επιμελητηρίων.
Η υλοποίηση της απόφασης της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης του Ηρακλείου, 4 και 5 Απριλίου, για απόσυρση από τα ψηφοδέλτια των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ των υποψηφίων εκπροσώπων από τα Διοικητικά Συμβούλια των επιμελητηρίων. Σε περίπτωση άρνησης κάποιων να υλοποιήσουν την απόφαση, η επιμελητηριακή κοινότητα δε θα στηρίξει τους υποψηφίους αυτούς.
Ζητείται η παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ως εχθρού της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
Η σύσταση συντονιστικού οργάνου για την παρακολούθηση του νομοθετικού οργάνου σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τροπολογίας και γενικότερα των σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών που αφορούν τα επιμελητήρια και εν γένει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
Η μεγιστοποίηση των ενεργειών του Ευρωεπιμελητηρίου και ο συντονισμός των εθνικών ευρωπαϊκών επιμελητηρίων για την προστασία και ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Σημειώνεται ότι οι κ. Weber και Abruzzini, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Ευρωεπιμελητηρίου, επισκέφτηκαν την Πέμπτη το απόγευμα τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και του έθεσαν το αίτημα άρσης της νομοθετικής ρύθμισης για τα ελληνικά επιμελητήρια, χωρίς όμως να λάβουν θετική απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου