Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Το Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Κορίνθου επιστρέφει!


Αυτό το σαββατοκύριακο, 14 και 15 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Φλοίσβου θα πραγματοποιηθεί το τρίτο ετήσιο φεστιβάλ από την Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου...

Σε μια εποχή όπου ο εφιάλτης του φασισμού μας ξαναχτυπά την πόρτα, στήνουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μια γιορτή αλληλεγγύης, ελευθερίας, αποδοχής του διαφορετικού και συλλογικής αντίστασης! Με συναυλίες, συζητήσεις, προβολές, δημιουργική απασχόληση για παιδιά και ενημερωτικά περίπτερα από πολλές συλλογικότητες και οργανώσεις που στηρίζουν το φεστιβάλ. Όλοι μαζί ανταλλάσσουμε ιδέες, ενημερωνόμαστε, συζητάμε και διασκεδάζουμε!

Ο φόβος χτίζει τείχη...
Η γνώση χτίζει γέφυρες...
Έλα μαζί μας!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 14/9

6:00 μμ Παιδική απασχόληση: Αφήγηση παραμυθιού και θεατρικό παιχνίδι για ηλικίες 6-12 και ελεύθερη δημιουργική απασχόληση για μικρότερα παιδιά (με τις Χριστίνα Σακελλαράκη, Όλγα Παπαλεξάνδρου και Δήμητρα Καφαντάρη)
6:30 μμ Συζήτηση με θέμα "Ένας χρόνος λειτουργίας στρατοπέδου συγκέντρωσης στην Κόρινθο: Οι εμπειρίες και τα αδιέξοδα των ελληνικών Γκουαντάναμο". Ομιλητές: Σεϊτ Αλντογάν (δημοσιογράφος, Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας), Ελένη Μπενάτου (Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό), Βασίλης Παπαστεργίου (Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και των Μεταναστών), Τασία Χριστοδουλοπούλου (δικηγόρος, πρ. μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών)
8:30 μμ Προβολή ταινίας μικρού μήκους "Ένας Λαμπερός Ήλιος" του Βασίλη Λουλέ (2000, 36')
9:00 μμ Συναυλία με τους: Empty Frame, Υπεραστικοί, ByDaWay

Κυριακή 15/9

6:30 μμ Συζήτηση με θέμα "Τι μας ενδιαφέρουν σήμερα οι Εβραίοι;". Ομιλητές: Έφη Αβδελά (ιστορικός, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης), Μαρία Καβάλα (ιστορικός, μεταδιδακτορική διδάσκουσα στο Α.Π.Θ.), Ιάσονας Χανδρινός (ιστορικός, συνεργάτης του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας)
8:15 μμ Προβολή ντοκιμαντέρ "May Your Memory Be Love: The Story of Ovadia Baruch" (2008, 47')
9:00 μμ Συναυλία με τους: 1000mods, Aqua Barons, Ίντριγκα

Επίσης, την Παρασκευή 13/9 στις 9:45 μμ θα γίνει προβολή της ταινίας "Χοιροστάσιο" του Πιερ Πάολο Παζολίνι (1969, 99') στο Κέντρο Νέων Κορινθίας (Κολιάτσου 112) στα πλαίσια του Φεστιβάλ, από τις ομάδες "Συνεπικινδύνως" και "Αθέατο Θέατρο".

Σε περίπτωση βροχής, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον κλειστό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου