Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ε.Α.Σ. Νεμέας καταγγέλλει καιροσκοπικά παιχνίδια με την τιμή της σταφίδας


Και  ορίζει την τιμή της Κορινθιακής Σταφίδας στο 1,40 € ανά κιλό τονίζοντας πως όποιος θεωρεί ότι μπορεί να καθορίσει καλύτερα την αξία του προϊόντος αυτού να βγει επίσημα και δημόσια να τοποθετηθεί.

Η Ε.Α.Σ. Νεμέας μπροστά στο φετινό αδιέξοδο σχετικά με την τιμή της Κορινθιακής Σταφίδας διοργάνωσε σύσκεψη για την Παρασκευή 13/09/2013 για τη συζήτηση του θέματος και την εξεύρεση μιας κοινής λύσης. Όμως μετά τη δικής μας ανακοίνωση, εκπρόσωπος της ΣΚΟΣ δήλωσε σε εφημερίδα της περιφέρειας πως πρόθεσή του είναι να μην πέσει κάτω από 1,30 € το κιλό η τιμή της σταφίδας. Θεωρούμε την ενέργεια αυτή απαράδεκτη, καθώς συμπιέζει αδικαιολόγητα την τιμή και βλάπτει το προϊόν. Σε επαφή που είχαν εξαγωγείς με την Ε.Α.Σ. που είχαν προσκληθεί για τη σύσκεψη, χαρακτήρισαν τη διοργάνωση της ως σωστή ενέργεια, που όμως θα έπρεπε η ΣΚΟΣ να είχε πάρει πρωτοβουλία να τη συγκαλέσει από τον Αύγουστο ώστε να ληφθούν οι ορθές αποφάσεις για την προστασία του προϊόντος και για να βγούμε έγκαιρα και οργανωμένα στις αγορές του εξωτερικού. Ως εκ τούτου σας ενημερώνουμε ότι η συνάντηση της Παρασκευής ματαιώνεται.

Η Ε.Α.Σ. Νεμέας με χθεσινή απόφασή του Δ.Σ. δε θα αφήσει ακάλυπτους τους παραγωγούς που έχουν παραδώσει σταφίδα στην Ένωση, αλλά θα τους στηρίξει με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος, και δε θα αφήσει τους καιροσκόπους να παίξουν με το προϊόν και να εκμεταλλευτούν την αδράνεια των υπευθύνων για δικό τους κέρδος. Ύστερα λοιπόν από αυτή την πρωτοφανή φετινή αδιαφορία των πάντων και παρά τις δικές μας επανειλημμένες παρεμβάσεις για να εμποδίσουμε ένα σφοδρότερο κατρακύλισμα της τιμής, η Ε.Α.Σ. Νεμέας ορίζει καθαρή τιμή της Κορινθιακής Σταφίδας για τον παραγωγό το 1,40 € ανά κιλό. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να καθορίσει καλύτερα την αξία του προϊόντος αυτού να βγει επίσημα και δημόσια να τοποθετηθεί.

Αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο όλων είναι να είμαστε ενωμένοι και όσοι παραγωγοί στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, θα έχουν το μεγαλύτερο όφελος που η Ε.Α.Σ. Νεμέας έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει.

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΕΜΕΑΣ
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Πηγή: nemeapress.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου