Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Δημοπρατήθηκαν για ανακατασκευή τα γήπεδα σε Γαλατάκι και Σπαθοβούνι


Δημοπρατήθηκαν από το Δήμο Κορινθίων για ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου, τα δύο υφιστάμενα γήπεδα του Γαλατακίου και του Σπαθοβουνίου, προϋπολογισμού, το πρώτο 369.000 € και το δεύτερο 400.000 €.

Στα γήπεδα  αυτά, θα χαραχθούν οι αγωνιστικοί χώροι με  καθαρές διαστάσεις 96μ.Χ61μ.(Γαλατάκι) και 90μ Χ 49μ.(Σπαθοβούνι), όπου θα επιστρωθούν με συστήματα τεχνητού χλοοτάπητα πλήρως εναρμονισμένων με τις προδιαγραφές της FIFA. Για την αποπεράτωσή τους θα ληφθούν υπόψη  οι σχετικές ισχύουσες πάγιες διατάξεις, οι προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τα ισχύοντα Ευρωπαϊκά πρότυπα και οι οδηγίες της  Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Αφού  γίνουν  οι εκσκαφές- διαμορφώσεις- επιχώσεις των γηπέδων, θα  προσδιοριστεί με ακρίβεια η ύπαρξη των υψομετρικών  τους διαφορών με σκοπό  την οριζοντίωση των αγωνιστικών χώρων  και την κατασκευή εκ νέου  και σωστά, του αποστραγγιστικού τους συστήματος.

Ο τεχνητός χλοοτάπητας από ίνες πολυαιθυλενίου θα έχει την δυνατότητα τα όμβρια ύδατα να απορροφούνται κατακόρυφα και οριζόντια  ούτως ώστε να αποστραγγίζονται μέσα από κατάλληλους αποδέκτες στα γραμμικά στραγγιστήρια.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών, θα τοποθετηθεί τεχνητός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς, ο οποίος θα εκπληρώνει τις απαιτήσεις που έχει θέσει η  FIFA, όπως αυτές καθορίζονται από τον «Οδηγό Τεχνικών Επιφανειών  FIFA» και  αυτό θα αποδεικνύεται με πιστοποιητικά εργαστηριακού ελέγχου  σε αναγνωρισμένο από τη FIFA  εργαστήριο.

Η γραμμογράφηση  των αγωνιστικών χώρων των δύο παραπάνω γηπέδων ποδοσφαίρου, θα είναι λευκού χρώματος και θα γίνει με λωρίδες τεχνητού χλοοτάπητα, ιδίων ακριβώς προδιαγραφών με εκείνες του υπόλοιπου χλοοτάπητα και πλάτους, σύμφωνα με τα όσα καθορίζονται με τον ισχύοντα κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου