Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Δένδιας για κέντρο κράτησης Κορίνθου: «Θα αποκτήσει μόνιμη δύναμη»


Σε ερώτηση για το κέντρο κράτησης μεταναστών Κορίνθου και το ζήτημα που έχει προκαλέσει στην περιφέρεια με τις μετακινήσεις αστυνομικών για την φύλαξη του, απάντησε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη...

...Νίκος Δένδιας λέγοντας «Και αυτό θα λυθεί μέσα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης. Θα αποκτήσει μόνιμη δύναμη εκεί και δεν θα χρειάζεται η καθημερινή ταλαιπωρία των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ολόκληρη η δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κατά την επίσκεψή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας:

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε χθες (8.9.2913) την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, όπου παρέστη σε σύσκεψη με Δημάρχους της περιοχής και Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ο κ. Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, έκανε την ακόλουθη δήλωση και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

«Με χαρά βρέθηκα σήμερα πάλι στη Μεσσηνία και στην Καλαμάτα, μετά περίπου από 100 μέρες από την προηγούμενη επίσκεψή μου, που αν θυμάστε ήταν στις αρχές Ιουνίου και που είχα πει ότι θα επιστρέψω στην Καλαμάτα, για να κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση των προσπαθειών που έγιναν το καλοκαίρι για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την αύξηση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων της Μεσσηνίας.

Μαζί με τους Δημάρχους και τον Επιθεωρητή Νότιας Ελλάδας, τον Διευθυντή και τα στελέχη εδώ της Αστυνομίας της Μεσσηνίας, κάναμε μια ευρύτατη συζήτηση. Σαν συμπέρασμα πρέπει να σας πω ότι κρίνεται πως τα αποτελέσματα είναι θετικά, θετικότατα –αυτό δείχνουν και οι αριθμοί. Από την άλλη, όμως, με κανένα τρόπο δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι έχουμε πετύχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα στο σύνολό του. Υπάρχει διασπαρμένη μικρή εγκληματικότητα, η οποία θα μου επιτρέψετε να πω ότι δηλητηριάζει τη ζωή του μέσου πολίτη στη Μεσσηνία. Αυτός θα είναι ο επόμενος στόχος μας, τις επόμενες 100 ημέρες. Ελπίζω ότι και εκεί θα έχουμε σημαντικά αποτελέσματα και αν έχετε την καλοσύνη να με φιλοξενήσετε πάλι, κοντά στα Χριστούγεννα, θα τα ξαναπούμε, να δούμε που έχουμε φτάσει. Σας ευχαριστώ πολύ».

Δημοσιογράφος : Να ρωτήσουμε, τα αστυνομικά τμήματα θα μείνουν τα ίδια; Υπάρχει ένας σχεδιασμός αλλαγών.

Υπουργός : «Είναι νωρίς. Υπάρχει πράγματι σχεδιασμός για τη συνολική μεταρρύθμιση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και της Πυροσβεστικής και του Υπουργείου, για να είμαστε ειλικρινείς. Θα κατατεθεί ένα μεγάλο νομοθέτημα, το οποίο θα αφορά και το Υπουργείο και την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Αφ’ ης ψηφιστεί το νομοθέτημα, από ‘κεί και πέρα η αναδιοργάνωση των Τμημάτων σε επίπεδο Νομών έρχεται σε δεύτερη φάση. Ένα έχω να σας πω: ότι η σκέψη, η κατευθείαν γραμμή, είναι η αύξηση της αστυνόμευσης, όχι η μείωσή της. Η παρουσία περισσότερων αστυνομικών, ορατών στο δρόμο και στον Έλληνα πολίτη, όχι λιγότερων. Κατά συνέπεια, από τη μεταρρύθμιση, η οποία ελπίζω να έχει ολοκληρωθεί αυτό το χειμώνα, να περιμένετε σημαντική βελτίωση, όχι οπισθοδρόμηση».

Δημοσιογράφος : Για το ζήτημα της Κορίνθου και της μετακίνηση των αστυνομικών;

Υπουργός : «Και αυτό θα λυθεί μέσα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης. Θα αποκτήσει μόνιμη δύναμη εκεί και δεν θα χρειάζεται η καθημερινή ταλαιπωρία των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας. Επιτρέψτε μου όμως να σας πω και κάτι άλλο: Η ύπαρξη του στρατοπέδου της Κορίνθου, στο πλαίσιο του «Ξένιου Δία», έχει τεράστια επιτυχία. Ήταν ο τρόπος με τον οποίο φέραμε σε μια τάξη το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας. Τον χρόνο που πέρασε έφυγαν από την Ελλάδα 25.000 παράνομοι μετανάστες και απετράπη η είσοδος 50.000. Φανταστείτε τι θα γινόταν στην Ελλάδα αν κάθε χρόνο βάζαμε, όπως τα παλιά χρόνια, 75.000 παράνομους παραπάνω μέσα στην Ελληνική κοινωνία. Πόσο καιρό θα μπορούσαμε να αντέξουμε; Καταλαβαίνω λοιπόν ότι υπάρχει ταλαιπωρία, καταλαβαίνω ότι χρειάζεται προσπάθεια, καταλαβαίνω ότι ταλαιπωρούνται και καταπονούνται τα στελέχη μας. Είναι το τίμημα που πληρώνουμε μέχρι να φτάσουμε σε ένα καλύτερο επίπεδο οργάνωσης, τίμημα όμως απαραίτητο για την ευημερία και την γαλήνη της ελληνικής κοινωνίας. Σας ευχαριστώ πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου