Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

Η έντονη δύσπνοια και ο πόνος στο στήθος είναι δύο από τα συμπτώματα που ταυτίζουν οι περισσότεροι ...
από εμάς με το έμφραγμα. Τέτοιου είδους προφανή σημάδια μας παροτρύνουν συνήθως να επισκεφθούμε το γιατρό και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε την υγεία μας.
Μερικές φορές όμως το σώμα μας αντιδρά με πολύ ήπιο τρόπο όταν υπάρχει δυσλειτουργία στην καρδιά και στην περίπτωση αυτή είναι πιο .... πιθανό να αγνοήσουμε τα συμπτώματα. Αυτή η τακτική όμως δεν είναι καθόλου σοφή, καθώς μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά σε σοβαρότερες επιπλοκές.
Δείτε μερικά από τα ανεπαίσθητα σημάδια που δείχνουν πρόβλημα στην καρδιά.
1. Υπερβολική κούραση
Δεν πρόκειται για τη συνήθη κούραση που αισθανόμαστε όταν δεν έχουμε κοιμηθεί καλά. Όταν η έλλειψη ενέργειας είναι επίμονη και ακραία, μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη οξυγόνου που προκύπτει από δυσλειτουργία της καρδιάς. Η ομαλή καρδιακή λειτουργία συνεπάγεται επαρκή ροή αίματος άρα και οξυγόνου σε ολόκληρο το σώμα.
2. Πρησμένα πόδια
Τα πόδια πρήζονται για δεκάδες διαφορετικούς λόγους, ο συνηθέστερος από τους οποίους είναι η πολύωρη ακινησία. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις το πρήξιμο είναι σημάδι καρδιακής ανεπάρκειας. Όταν το πρήξιμο στα πόδια οφείλεται σε δυσλειτουργία της καρδιάς, συνοδεύεται συνήθως και από άλλα συμπτώματα, όπως η δύσπνοια και/ή η κόπωση.
3. Ισχυρός πόνος κατά τη βάδιση
Οι ενοχλήσεις στα πόδια και τους γοφούς κατά την κίνηση που υποχωρούν τις ώρες ξεκούρασης μπορεί να οφείλονται στην προχωρημένη ηλικία, την κακή φυσική κατάσταση ή σε περιφερική αρτηριοπάθεια. Η περιφερική αρτηριοπάθεια είναι αποτέλεσμα συσσώρευσης λιπαρών ουσιών στις αρτηρίες των ποδιών και σχετίζεται άμεσα με τον αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας.
3. Ζαλάδα και έλλειψη ισορροπίας
Εάν δεν οφείλεται σε αφυδάτωση, διαταραχές του έσω ωτός, αναιμία ή κάποια άλλη κοινή αιτία, μπορεί να είναι αποτέλεσμα απόφραξης σε αρτηρία ή σε βλάβη στις βαλβίδες τις καρδιάς.
4. Καταθλιπτική διάθεση
Η σωματική μας υγεία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ψυχική μας υγεία. Μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που εκδηλώνουν συμπτώματα κατάθλιψης αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα με την καρδιά τους.


5. Συχνές ημικρανίες
Τα στατιστικά δείχνου ότι οι ημικρανίες ταλαιπωρούν το 12% του γενικού πληθυσμού, όμως μεταξύ των καρδιοπαθών το σύμπτωμα εμφανίζεται σε ποσοστό 40%. Η ημικρανία με αύρα έχει συνδεθεί με ανωμαλίες της καρδιάς, καθώς δεν αποκλείεται και τα δύο προβλήματα να προκύπτουν από ανισορροπία στο αυτόνομο νευρικό σύστημα.
6. Δυνατοί χτύποι καρδιάς τη νύχτα
Άτομα με βλάβη στις βαλβίδες της καρδιάς συχνά ακούνε πολύ δυνατά τους παλμούς τους όταν προσπαθούν να κοιμηθούν. Οι δυνατοί χτύποι της καρδιάς μπορεί να είναι επίσης ένδειξη υπότασης, χαμηλού σακχάρου, αναιμίας ή αφυδάτωσης.
7. Κρίση άγχους, εφίδρωση και ναυτία
Ο συγκεκριμένος συνδυασμός συμπτωμάτων συνήθως υποδεικνύει κρίση πανικού, δεν αποκλείεται όμως να προμηνύει και έμφραγμα.
Όλα τα παραπάνω συμπτώματα μπορεί να προκύψουν από δεκάδες άλλες, λιγότερο επικίνδυνες παθήσεις πέραν των προβλημάτων στην καρδιά. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας προκειμένου να προκύψει ακριβής και ασφαλής διάγνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου