Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Θεοδωράκης: Μιλάνε και οι καλοζωισμένοι κρατικοί υπάλληλοι της Iskra

Οι οπαδοί της δραχμής, πιέζουν διαρκώς μέσα από την «Iskra» τον Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα εκτός της ευρωζώνης και της Ε.Ε. προκειμένου να υλοποιήσουν τις νεανικές σταλινικές φαντασιώσεις τους». Ο Θεοδωράκης στην αντεπίθεση.
«Πρόκειται, όπως έγραψαν πρόσφατα οι σύντροφοί τους της «Εποχής», για «το σύνδρομο “επαναστατικής” μεγαλομανίας που έχει καταλάβει τα κομματικά εκείνα στελέχη, τα...
οποία πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του βίου τους στρογγυλοκαθισμένα στα γραφεία της Κουμουνδούρου, στα βουλευτικά έδρανα και τώρα σε υπουργικούς θώκους!.
Είναι απολύτως φυσιολογικό όλοι αυτοί να ενοχλούνται από τις πρωτοβουλίες του Σταύρου Θεοδωράκη για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας και την παραμονή στο ευρώ. Με τις ιδεοληψίες τους είναι εκείνοι που λειτουργούν ως Πέμπτη Φάλαγγα και ταυτίζονται απόλυτα με τις ακραίες φωνές στην Ευρώπη που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να οδηγήσουν τη χώρα εκτός της ευρωζώνης. Το λόμπι της δραχμής στο εσωτερικό και το εξωτερικό, θεωρεί ότι δίνει τη μάχη της ζωής του. Αυτή τη μάχη θα τη χάσει γιατί έχει απέναντί του την πλειοψηφία των Ελλήνων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι, το οποίο δέχτηκε συκοφαντική επίθεση από το σάιτ του Παναγιώτη Λαφαζάνη Iskra.
Τι είπε για τον Τσίπρα ο πρόεδρος του Ποταμιού
Λίγο πριν την ολοκλήρωση του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν, και παράλληλα παρέστη στο δείπνo Ευρωπαίων ηγετών και Πρωθυπουργών ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε δηλώσεις.
«Πρέπει να επικρατήσει η λογική και όχι οι ακραίες φωνές εντός και εκτός της χώρας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη αλλά και η Ευρώπη έχει ανάγκη τους Έλληνες», είπε.
Στη συνέχεια, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς την συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα ανέφερε:
«Το εκδικητικό πνεύμα δεν μπορεί να έχει θέση στην πολιτική ζωή ειδικά αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μία νωπή εντολή από τον Ελληνικό λαό. Το θέμα είναι να αποφασίσει ο ίδιος τώρα πια ότι ήρθε ο καιρός να πολιτευτεί με ρεαλιστικό τρόπο προς όφελος των πολλών και όχι προς όφελος του κόμματος του».
Η απάντηση της Iskra
Η ιστοσελίδα Iskra απάντησε στον Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη, χαρακτηρίζοντας το ως κόμμα «της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας και του ευρωταλιμπανισμού».
«Δεν μας προκάλεσε έκπληξη, ομολογουμένως, η σημερινή ευθεία και απροσχημάτιστη επίθεση που εξαπέλυσε το «Ποτάμι» στην Iskra και την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το «Ποτάμι» της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας και του ευρωταλιμπανισμού , που έχει από καιρό στοχοποιήσει την Αριστερή Πλατφόρμα «κατέβασε» σήμερα έναν οχετό εμπάθειας», αναφέρει η ιστοσελίδα και συνεχίζει:
«Ο λόγος είναι ευνόητος: Η Iskra και η «Αριστερή Πλατφόρμα» αποτελούν τα κατεξοχήν αγκάθια για το «Ποτάμι», το οποίο γυρεύει να σύρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε αλλαγή συμμαχιών προκειμένου να τον αναγκάσει να στηριχθεί στην «Ποταμίσια» συνεργασία για την εφαρμογή μια ακραίας νεοφιλελεύθερης, μνημονιακής και ευρωατλαντικής πολιτικής. Η ειρωνεία είναι ότι το «Ποτάμι» στην άθλια επίθεση του αξιοποιεί ένα εξίσου άθλιο κείμενο από την «Εποχή». Είναι δύσκολο να είσαι «Αριστερή Πλατφόρμα» τούτη την περίοδο...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου