Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ''ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ'' ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ...

Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, καθώς συμβάλλει ......
στη μείωση της χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου στο αίμα, των επιπέδων ινσουλίνης και φυσικά στην πρόληψη της παχυσαρκίας.
Αν θέλετε λοιπόν να έχετε μία υγιή καρδιά, η Ιατρική Σχολή του Harvard, συμβουλεύει να αποφεύγετε τις εξής τροφές:
Επεξεργασμένα κρέατα
Πόσο να τρώτε: Κατά προτίμηση καθόλου, ή το πολύ μια μερίδα την εβδομάδα.
Με τον όρο επεξεργασμένα εννοούμε όλα εκείνα τα κρέατα και τα προϊόντα τους, στα οποία προστίθεται αλάτι, νιτρώδη, ή άλλα συντηρητικά. Περιλαμβάνουν χοτ-ντογκ, μπέικον, λουκάνικο, σαλάμι, ζαμπόν, γαλοπούλα, μορταδέλα. Μακροπρόθεσμες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τέτοιων τροφίμων επηρεάζει την υγεία της καρδιάς, και όχι μόνο, και θα πρέπει να αποφεύγονται.


Επεξεργασμένα δημητριακά
Πόσο να τρώτε: Κατά προτίμηση καθόλου ή το πολύ 7 μερίδες την εβδομάδα.
Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει την πρόσληψη επεξεργασμένων υδατανθράκων (όπως το άσπρο ψωμί, άσπρο ρύζι, δημητριακά πρωινού χαμηλά σε ίνες, γλυκά) - με μεγαλύτερο κίνδυνο για εμφάνιση καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, και, ενδεχομένως, εγκεφαλικό επεισόδιο. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, από την άλλη, συνδέονται με μικρότερη αύξηση βάρους με την πάροδο του χρόνου. Αυτό είναι λογικό, δεδομένου ότι τα δημητριακά ολικής αλέσεως προκαλούν ομαλότερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και την χοληστερόλη, και μπορεί να βελτιώνουν τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, καθώς και τη μείωση της πείνας.
Αναψυκτικά και ζαχαρούχα ποτά
Πόσο να τρώτε: Κατά προτίμηση καθόλου, ή το πολύ δυο μερίδες την εβδομάδα.
Ένα κουτάκι αναψυκτικού περιέχει 10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου