Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ, ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου βρεθηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο, με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», που οργανώσαν .....
στην πλατεία Συντάγματος κοινωνικές δυνάμεις που αντιτίθενται στη ρήξη με τους εταίρους.
 Το χαρακτηριστικό της νέας διαδήλωσης πάντως είναι η ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι συγκεντρωμένοι κρέμασαν μια τεράστια ελληνική σημαία από το περιστύλιο, πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ φώναξαν συνθήματα όπως «Ελλάς - Ευρώπη - Δημοκρατία» και τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ συνεχώς σφυρίζουν με τις σφυρίχτρες που έχουν μαζί τους.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ ομάδα αντιεξουσιαστών κρατώντας σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφτασε μέχρι τον Άγνωστο Στρατιώτη, όπου έβαλαν φωτιά και πέταξαν καπνογόνα. Την στιγμή εκείνη επικράτησε ένταση με τους συγκεντρωμένους να τους αποδοκιμάζουν έντονα, ενώ έγινε και ρίψη καπνογόνων. Σύντομα πάντως, η ένταση περιορίστηκε και οι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν.

Your browser does not support iframes.

Γύρω στις 8 το απόγευμα, παρά το ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, μην επιτρέποντας στους διαδηλωτές να ανέβουν πάνω στην πλατεία, όπως συνέβη κατά την χθεσινή διαδήλωση των αντιμνημονιακών αλλά και την περασμένη Πέμπτη, μεμονωμένοι διαδηλωτές κατόρθωσαν να ανέβουν μέχρι πάνω στο περιστύλιο της Βουλής, ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες.

Κατόπιν, διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν μέχρι τον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ προς στιγμήν δημιουργήθηκε μικροένταση. Πάντως, επικράτησαν ψυχραιμότερες φωνές και η ένταση περιορίστηκε άμεσα. Επετράπη πάντως σε κάποιους να περάσουν και να κρεμάσουν μια τεράστια ελληνική σημαία μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη.





Στην διαδήλωση έδωσε το «παρών» και ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που δήλωσε πως «η Ελλάδα είναι η Ευρώπη».

Ανάμεσα στους πολιτικούς που κατέβηκαν στο Σύνταγμα ήταν και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το παιδί του, ο Νότης Μηταράκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Πάρης Κουκουλόπουλος.



Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και κρατώντας ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου