Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Επιμελητήριο για τη λειτουργία της πόλης της Κορίνθου κατά τις ημέρες κατάπλου των κρουαζιερόπλοιων

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Κορινθίας, μεταξύ των μερών:
  1. ΟΕΒΕ Ν. Κορινθίας εκπροσωπούμενης από την Πρόεδρο Μαρίνα Ταουξίδη και μέλη του ΔΣ της.
  2. Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Κορίνθου εκπροσωπούμενου από τον Πρόεδρο Αντώνη Παππά.
  3. Επιμελητήριο Κορινθίας εκπροσωπούμενου από τον Πρόεδρο Βασίλη Νανόπουλο.
Το θέμα της σύσκεψης ήταν η λειτουργία της πόλης της Κορίνθου κατά τις ημέρες κατάπλου των κρουαζιερόπλοιων. Αποφασίσθηκαν οι εξής δράσεις:.....

  1. Ενημέρωση των εμπόρων και καταστηματαρχών της πόλης για την δυνατότητα που έχουν να ανοίξουν τα καταστήματα τους κατά τις προαναφερόμενες ημέρες.
  2. Για την υποδοχή των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων το Επιμελητήριο Κορινθίας και η ΟΕΒΕ Κορινθίας θα εγκαταστήσουν κιόσκι σε κατάλληλη θέση του χώρου του λιμανιού, όπου:
    1. Θα υπάρχει ενημερωμένη υπηρεσία πληροφόρησης των επισκεπτών για τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης καθώς και για τα καταστήματα που θα μπορούν να επισκεφθούν. Η πληροφορία θα παρέχεται με την βοήθεια του portalτου Επιμελητηρίου Κορινθίας.
    2. Θα προσφέρονται στους επισκέπτες τοπικά προϊόντα δωρεάν.
  3. Θα διατεθεί το διαθέσιμο στο Επιμελητήριο υλικό προβολής της πόλης της Κορίνθου αλλά και της Κορινθίας και των σημείων ενδιαφέροντος της με μορφή DVD και χαρτών, που θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να μελετήσουν οι επισκέπτες πριν την άφιξη τους στο λιμάνι. Έτσι θα μπορούν να προετοιμάσουν με τον καλύτερο τρόπο τις ώρες διαμονής τους στην πόλη, αλλά και να επιλέξουν τα σημεία που τους ενδιαφέρουν για επίσκεψη, στην ευρύτερη περιοχή.
  4. Θα υπάρξει ενημέρωση των επαγγελματιών του τομέα εστίασης για την αναγκαιότητα να είναι ανοιχτά τα καταστήματα του τομέα τους από νωρίς το πρωί των ημερών κατάπλου, για την παροχή των υπηρεσιών τους σε όσους από τους επισκέπτες το επιθυμούν.
  5. Η συνεργασία του Δήμου Κορινθίων είναι απαραίτητη στον τομέα της καθαριότητας, όπου χρειάζεται νωρίς το πρωί των ημερών αυτών να έχει καθαριστεί το κέντρο της πόλης και τα πιθανά σημεία ενδιαφέροντος των επισκεπτών.
  6. Για το καλωσόρισμα των επισκεπτών θα ζητηθεί από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Κορινθίας να οργανώσουν εκδηλώσεις στους χώρους του λιμανιού και του κέντρου της πόλης.
  7. Οι χώροι υψηλής επισκεψιμότητας όπως τα μουσεία και η πινακοθήκη θα ζητηθεί να μείνουν ανοιχτά καθ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του κρουαζιερόπλοιου στην πόλη.
  8. Σχεδιάζονται δρομολόγια λεωφορείων από το λιμάνι για την εξυπηρέτηση της επισκεψιμότητας χώρων ενδιαφέροντος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Οι παραπάνω δράσεις και άλλες που ίσως προστεθούν αποτελούν βασικά στοιχεία για την καθιέρωση της πόλης της Κορίνθου ως ένα προορισμό ενδιαφέροντος για τις ναυτιλιακές εταιρείες και τους πελάτες τους και αποσκοπεί:
  1. Στην μονιμοποίηση των δρομολογίων της εταιρείας Thomsonπου ήδη έχει τον προορισμό Κόρινθος στα προγράμματα της.
  2. Στην δημιουργία ενδιαφέροντος για την Κόρινθο ως προορισμού και από άλλες ναυτιλιακές εταιρείες κρουαζιέρας.
Οι Φορείς μας πιστεύουν ότι η ενίσχυση του τουριστικού προορισμού Κόρινθος είναι σημαντική για την οικονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και στοχεύουν στην ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του τουριστικού της χαρακτήρα, όχι μόνο με την σοβαρή και πλήρη υποστήριξη των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων, αλλά και με άλλες δραστηριότητες που σχεδιάζουμε.
Καλούμε λοιπόν όλους τους παράγοντες της πόλης να συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή.
                                   Η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ν. Κορινθίας
                                             Μαρίνα Ταουξίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου