Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μεγάλος νικητής της «Χρυσής Μπάλας»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μεγάλος νικητής της «Χρυσής Μπάλας»
  (Φωτογραφία:  EPA pictures )
  • 4
Αθήνα
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2014, κατακτώντας τη «Χρυσή Μπάλα» στον διαγωνισμό που διοργανώνουν από κοινού η FIFA και το γαλλικό περιοδικό France Football. Έτσι, ο ....
Πορτογάλος κατακτά για δεύτερη συνεχή χρονιά το βραβείο και για τρίτη συνολικά. (Ποσοστά: Κριστιάνο Ρονάλντο 37,66%, Λιονέλ Μέσι 15,76%, Μάνουελ Νόιερ 15,72%).

Τη χρονιά που πέρασε, ο Ρονάλντο κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, πετυχαίνοντας μάλιστα ρεκόρ τερμάτων (17) στη διοργάνωση, ενώ ήταν και πρώτος σκόρερ των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων με 31 γκολ. Επίσης, κατά την προηγούμενη χρονιά, πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του το κύπελλο Ισπανίας και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ο Λιονέλ Μέσι, νικητής την τετραετία 2009-2013, ήταν στην τριάδα, αλλά στην κρίση των αρχηγών και προπονητών εθνικών ομάδων, καθώς και των δημοσιογράφων που μετείχαν στην ψηφοφορία, έπαιξε σίγουρα ρόλο το γεγονός ότι δεν κατάκτησε κάποιον τίτλο.

Ο Μανουέλ Νόιερ στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την εθνική Γερμανίας, πήρε και το νταμπλ στην πατρίδα του με τη Μπάγερν, όμως δεν κατάφερε να επικρατήσει του Ρονάλντο και να γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας μετά τον θρυλικό Λεβ Γιασίν (1963) που κατακτά το βραβείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου