Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ VICE

Πήγαμε στο Πιο Ψυχεδελικό Σοσιαλιστικό Πάρτι της Πόλης

January 6, 2015


Για τους ακραιφνείς παπανδρεϊκούς ήταν μάλλον το dance party της ζωής τους – τα συνθήματα «Γιώργο, προχώρα, άλλαξε τα όλα» και «Γιώργο, προχώρα, έσωσες τη χώρα» άφηναν, από νωρίς, να εννοηθεί ότι κάτι εξόχως ψυχεδελικό ζυμώνεται στο....
... ηλεκτρισμένο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη. Αίφνης η αίθουσα σείστηκε συθέμελα τη μαγική στιγμή που ανέβηκε στα «decks» -για να αναβιώσει το πασοκικό zeitgeist των '80s- ο υιός του ιδρυτή της παράταξης και εγχώριος θρύλος της social psychedelic, Γιώργος Παπανδρέου (a.k.a GAP). Παίζοντας λατρεμένα hit από την εποχή της σοσιαλιστικής αθωότητας, όπως το «Συμμετοχική Δημοκρατία Vol.24», την επιτυχία «Μεταρρυθμίσεις με Επίκεντρο το Κοινωνικό Συμφέρον» και το δημοφιλές «Σύγκρουση με το Μιντιακό Κατεστημένο Νο.46», ο Γιώργος «τρίπαρε» άπαντες σε σημείο βρασμού. Στις πρώτες σειρές πολλά φρέσκα προσωπάκια και χαρούμενες φατσούλες της πόλης, όπως ο Ανδρέας Φούρας, ο Νίκος Σηφουνάκης, το party animal Δημήτρης Ρέππας, η αγλαή Ροδούλα Ζήση, ο Χρήστος Μαγκούφης, ο ακούραστος κηπουρός Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Γιάννης Πανάρετος, η Μαριλένα Κοππά, ο μάγος Ξυνίδης, ο ανανεωμένος Πάνος Μπεγλίτης, ο teddy bear Νίκος Αθανασάκης, η Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο bohemian chic Παύλος Γερουλάνος, είχαν αφεθεί στο ηχητικό καλειδοσκόπιο του Γιώργου, ενώ ο απλός ψηφοφόρος πανηγύριζε αμέριμνος καθώς η πολυπόθητη ώρα να παίξει ο πρόεδρος «τις κάλτσες του» είχε φτάσει επιτέλους. Από τη λαμπερή λίστα του release dj set δεν έλειψαν φυσικά και πολλά ακόμα άφθαρτα πρόσωπα της εγχώριας πολιτικής trance, με τους Θάνο Μωραΐτη, Μιχάλη Καρχιμάκη, Χρήστο Αηδόνη, Συμεών Κεδίκογλου και φυσικά τον ένα και μοναδικό Φίλιππο Σαχινίδη, να ενσαρκώνουν, με ευστοχία Ρώσου ακροβολιστή των Spetsnaz, την αδιαπραγμάτευτη επιθυμία ΓΑΠ για μαζική συμμετοχή νέων προσώπων στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Στο turnover του πάρτι κι ενώ η διάθεση έκανε επιθέσεις από τα πλαγιά, ο πρόεδρος με κίνηση-ματ έστειλε και πάλι τον κόσμο στα ουράνια με την ξεσηκωτική αναφορά του στη σαπίλα του πελατειακού κράτους και στα οικονομικά συμφέροντα. Παραβλέποντας το παράδοξο που θέλει όποιον έχει κυβερνήσει, υπογράψει Μνημόνιο και συμμετέχει στην ελληνική Βουλή από το '81 να φέρει έστω μια ελάχιστη ευθύνη για όσα συμβαίνουν στον τόπο, ο πρόεδρος επέλεξε, εν τέλει, να μη σχολιάσει τέτοιες ασήμαντες λεπτόμερειες – στη «σκηνή» εκατοντάδες 60χρονοι και 70χρονοι παλαιοπασόκοι με σημαίες του Αντρέα, παραμάσχαλα και τη λίμπιντο να βαράει κόφτες παραληρούσαν εν μέσω τριγμών της δημόσιας μνήμης. Ο Γιώργος παρακολουθούσε ικανοποιημένος. Με ένα υπέροχα ψυχεδελικό τρόπο είχε καταφέρει το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου να γράψει ιστορία και προϊστορία ταυτόχρονα.

Παρατηρήσεις και Συμπεράσματα Από το Ψυχεδελικό Set του ΓΑΠ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου