Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας στην Κόρινθο

«Οι κλειστές αίθουσες είναι μικρές για να χωρέσουν το πάθος και το πλήθος των συγκεντρώσεων του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε εισαγωγικά ο Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική ομιλία του από.....
την Κόρινθο, στη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει κάνει η Αριστερά στην πόλη, όπως σχολίαζαν αμέσως μετά τοπικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ομιλία Τσίπρα ξεκίνησε από την καταγγελία της απόπειρας Σαμαρά να εκμεταλλευτεί ακόμα και αυτή την τραγωδία στο Παρίσι, ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε την αποτυχία του πρωθυπουργικού επιτελείου και στα τρία θέματα που επεχείρησε να αναδείξει, τη φυγή καταθέσεων, το Grexit, το επονείδιστο και δυσβάστακτο χρέος, για να υπογραμμίσει συμπερασματικά: «Το μόνο exit που απέμεινε είναι το Σαμαράς exit». Από τον οποίον (κ. Σαμαρά) ζήτησε εκ νέου όμως να προσέλθει σε debate με τους όρους που εκείνος θέλει για τη σύγκριση των δύο προγραμμάτων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε επιπλέον τον αποκλεισμό 100.000 18άρηδων από το δικαίωμα στην ψήφο, ενώ επανέλαβε τα επτά πρώτα βήματα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης Αναφερόμενος στη μάχη της επόμενης κυβέρνησης κατά της διαφθοράς επικαλέστηκε και κάτι που του είπε ένας πολίτης το πρωί, ότι δεν του ζητούν να κρατήσει το μαγικό ραβδί, αλλά το ...ρόπαλο του Ηρακλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του έκανε ειδικές αναφορές στους αγρότες, με αναλυτική παρουσίαση προτάσεων, κάποιες από τις οποίες τοπικού χαρακτήρα, επίσης στους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τους σχολικούς φύλακες που έδωσαν ισχυρό «παρών» στην αίθουσα. Χαρακτηριστικό και το σύνθημα που χρησιμοποίησε, «αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμος λαός, αλλαγή στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου