Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Για το «είμαι Σαρλί Κουλιμπαλί»

Υπό κράτηση ο Γάλλος κωμικός Ντιεντονέ ως «απολογητής της τρομοκρατίας»

Υπό κράτηση ο Γάλλος κωμικός Ντιεντονέ ως «απολογητής της τρομοκρατίας»
Ο Ντιεντονέ είχε προκαλέσει αίσθηση και πρόσφατα, ειρωνευόμενος το βίντεο του αποκεφαλισμού του Φόλει από την ISIS   (Φωτογραφία:  Reuters )
  • 2
Παρίσι
Ο αμφιλεγόμενος κωμικός Ντιεντονέ Μπαλαμπαλά τέθηκε υπό κράτηση από τις γαλλικές αρχές, μετά από σχόλιά του που ερμηνεύτηκαν ως «υποστήριξη» στον ...τζιχαντιστή Κουλιμπαλί.

Tο πρωί της Τετάρτης, ο κωμικός τέθηκε υπό κράτηση στο σπίτι του ως «απολογητής της τρομοκρατίας», όπως ο ίδιος ανέφερε σε ιστοσελίδα του.

Ο κωμικός είχε δηλώσει «Σαρλί Κουλιμπαλί» (κατά το Je suis Charlie) μετά την αιματηρή ομηρία στο εβραϊκό σούπερμαρκετ την Παρασκευή με δράστη τον νεκρό πλέον Αμεντί Κουλιμπαλί.

Προ μηνών ο κωμικός είχε απασχολήσει την αστυνομία λόγω προβοκατόρικου σχολίου που ειρωνευόταν βίντεο με αποκεφαλισμό ομήρου από την ISIS.

Ο Ντιεντονέ Μπαλαμπαλά έχει προκαλέσει και στο παρελθόν με τις αντισημιτικές θέσεις του, ενώ θεωρείται ο άνθρωπος που έκανε ευρύτερα γνωστή την χειρονομία -χαιρετισμό «κενέλ» (quenelle), δηλαδή το τεντωμένο ένα χέρι και το άλλο που αγγίζει τον ώμο, που θεωρείται από τις εβραϊκές κοινότητες ως αντίστροφος ναζιστικός χαιρετισμός.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου