Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Η Ραχήλ τυπώνει 100 δισ. ευρώ!...

Λεφτά υπάρχουν - και αν δεν υπάρχουν, θα τα... τυπώσει η Ραχήλ! Ο λόγος για την (προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ) υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη.....
, Ραχήλ Μακρή, η οποία, ως άλλος Μεγαλέξανδρος, έκοψε χθες με μια κίνηση (ή, μάλλον, με δυο κουβέντες) τον γόρδιο δεσμό των συνεπειών μιας ενδεχόμενης διακοπής της χρηματοδότησης, υποστηρίζοντας ότι, αν χρειαστεί, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα «κόψει» 100 δισ. ευρώ μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος...

Η Ραχήλ τυπώνει 100 δισ. ευρώ!...
Σε ρόλο... Ντράγκι από την Κοζάνη
Μιλώντας σε πάνελ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού Flash (ιδιοκτησίας του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη), η Ραχήλ Μακρή υποστήριξε πως δεν προβλέπεται από καμία συνθήκη η έξοδος της χώρας από το ευρώ.
Στην παρατήρηση του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, πως σε περίπτωση που διακοπεί η χρηματοδότηση θα αναγκαστούμε να βγούμε από το ευρώ, η Ραχήλ Μακρή αντέτεινε αρχικά πως δεν έχει καμία σχέση η χρηματοδότηση με την έξοδο από το ευρώ. Στη συνέχεια, όταν ο συνομιλητής της επέμεινε, έδωσε τη... λύση ως Ντράγκι και σε αυτό το ενδεχόμενο:

Ρ. Μακρή: Δεν πειράζει. Θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA (σ.σ.: μηχανισμός έκτακτης παροχής ρευστότητας στις τράπεζες) και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος, μέχρι τα 100 δισ.

Ι. Παπακωνσταντίνου: Αυτή είναι η θέση σας; Οτι θα κόψουμε μόνοι μας ευρώ;

Ρ. Μακρή: Αν χρειαστεί...

Ι. Παπακωνσταντίνου: Χωρίς νομισματικό αντίκρισμα; Αυτό είναι πρωτοφανές.

Ρ. Μακρή: Δεν είναι πρωτοφανές, προβλέπεται από τη συνθήκη της Ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου