Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΓΝ Κορίνθου: Tα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία είναι πολλά και ανυπέρβλητα

Αγαπητέ συμπολίτη, Με την ευκαιρία της κινητοποίησης που εξήγγειλε το σωματείο εργαζομένων θέλουμε να κάνουμε γνωστή την πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σημερινό σύστημα υγείας.
Σίγουρα έχεις ακούσει και βιώσει την ισχνή παροχή υγείας που προσφέρεται τα...
τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
Θέλουμε να σε βεβαιώσουμε ότι οι προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά των εργαζομένων είναι υπεράνθρωπες και σε κάθε περίπτωση αντανακλούν την κατάσταση που επικρατεί, σημειώνοντας δε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν είναι πολλά και ανυπέρβλητα.
Τα κυριότερα από αυτά είναι:
1)Η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων για το 2015 ξεπέρασε το 20% πράγμα που σημαίνει βασικές ελλείψεις σε υπηρεσίες και αγαθά.
2) Η υποστελέχωση τόσο σε ιατρικό – νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό έχουν σαν αποτέλεσμα την πλημμελή εξυπηρέτηση των ασθενών.
3) Οι προγραμματικές δηλώσεις για προσλήψεις μέσα στο 2015 είναι μία σταγόνα στον ωκεανό καθώς οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τις 15.000 σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας (ΠΟΕΔΗΝ)
4)Οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν νυχτερινά και εξαιρέσιμα από την 1-1-2015 καθώς επίσης και οι γιατροί αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τις εφημερίες τους.

Συγκεκριμένα για το νοσοκομείο μας θέλουμε να γνωρίζεις το πλήθος των προβλημάτων και ενδεικτικά σου παραθέτουμε τα παρακάτω:
1) Έλλειψη αναισθησιολόγου, μόνο δύο καλύπτουν τις εφημερίες του μήνα σε τακτική και σε έκτακτη βάση με συνέπεια να υπάρχουν ακάλυπτες εφημερίες.
2) Έλλειψη παιδίατρου με συνέπεια πολλές μέρες του μήνα να μην εφημερεύει παιδίατρος.
3) Ελλείψεις γιατρών τεχνητού νεφρού με συνέπεια οι περίπου 30 ασθενείς να μείνουν στον αέρα για το επόμενο διάστημα.
4) Επίσης οι γιατροί που καλύπτουν το τμήμα επειγόντων εφημερεύουν μέρα παρά ημέρα με αποτέλεσμα την εξουθένωση τους.
5) Οι στηρικτικές υπηρεσίες του νοσοκομείου, όπως για παράδειγμα τηλεφωνείο, πλυντήρια, φαρμακείο, τεχνική υπηρεσία και υπηρεσίες εστίασης αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε ότι αφορά την λειτουργία τους με συνέπεια πολλές από αυτές να μην μπορούν να λειτουργούν όπως προβλέπεται από την επικείμενη νομοθεσία.
6) Νοσηλευτές στα όρια της εξαθλίωσης καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν αυξημένο όγκο ασθενών ( περίπου 35% επιπλέον κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης), με αποτέλεσμα να αντιστοιχεί ένας περίπου νοσηλευτής σε 30 ασθενείς αυξάνοντας έτσι τους κινδύνους σε σχέση με την παροχή νοσηλευτικής φροντίδας.
7) Ο μειωμένος προϋπολογισμός κατά 20% για το 2015 έχει σαν αποτέλεσμα την έλλειψη αρκετές φορές πολλών ειδών α΄ ανάγκης (όπως γάζες, σύριγγες κ.α), την καθυστέρηση ή και την αναβολή πολλών τακτικών χειρουργείων λόγω έλλειψης υλικών καθώς επίσης και την καθυστέρηση πληρωμών προς τρίτους συνεργαζόμενους με το νοσοκομείο εργολάβους εστίασης, φύλαξης και προμηθευτές.
Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την συμπαράστασή όλων γιατί μόνο με τη δική σου βοήθεια θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση έτσι ώστε να έχεις την υγειονομική περίθαλψη που σου αξίζει.
Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Κορίνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου