Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : ΘΑ ΓΛΥΨΕΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΥΝΕΤΕ...

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την παρέμβασή του...........
στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, το βράδυ της Παρασκευής.

Στην κορύφωση της επίθεσης του ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση «θα γλείψει εκεί που φτύνει τώρα» και ανέφερε ότι σε λίγο θα το αντιληφθούν οι υπουργοί ανάγλυφα.

Μιλώντας για την τακτική της κυβέρνησης, ανέφερε ότι «μπούκωσε» την ελληνική κοινωνία με απειλές όλο το τελευταίο διάστημα. Επιπλέον, αναρωτήθηκε για το πώς θα στηρίξουν την προσπάθειες της κυβέρνησης, συμπεραίνοντας πως υπάρχει ευθέως ζήτημα δεδηλωμένης πλειοψηφίας στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την πρωτολογία του κ. Τσίπρα ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο πρωθυπουργός ήρθε και επανέλαβε αυτά που έλεγε προεκλογικά. Μίλησε, επίσης, για τρίτο μνημόνιο προβλέποντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο δάνειο.

Επιπλέον, εκτίμησε πως η κυβέρνηση μετά από 4,5 μήνες εμφανίζεται στην κατάσταση του απόλυτου στρατηγικού εγκλωβισμού. Χρησιμοποιώντας σκακιστική ορολογία, είπε ότι η τωρινή κυβέρνηση έφερε τη χώρα σε κατάσταση «ρουα ματ».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως έχει επιδεινωθεί η κατάσταση όλων των μεγεθών της ελληνική οικονομίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου οδήγησε τη χώρα σε ύφεση και σε απώλεια του πρωτογενούς πλεονάσματος

Σε ότι αφορά στις σχέσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους είπε πως τώρα είναι η καλή κυρία Μέρκελ που «ακουμπάμε» και «λέμε τον πόνο μας έναντι του κακού κ. Σόιμπλε».

Σχολιάζοντας, δε, την παρέμβαση του κ. Σόιμπλε είπε πως «άναψε τον δαυλό του Κούγκι» και αμέσως μετά πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε το μοντέλο Ζάμπια, να καταβάλουμε τις δόσεις μας όλοι μαζί.

Κορυφώνοντας την επίθεση προς την κυβέρνηση είπε πως εκεί που φτύνουν θα γλείψουν και θα ομολογήσουν ότι κουρεύτηκε το χρέος σε 180 δις σε καθαρή παρούσα αξία

Επιστρέφοντας στην ομιλία του κ. Καμμένου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ειρωνικά πως κήρυξε την επανάσταση. Συμπλήρωσε, δε, ότι δύο είναι οι πυλώνες στην πολιτική του, η αλήθεια και η υπευθυνότητα. Εκείνη τη στιγμή από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας ξέσπασαν γέλια και ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους βουλευτές να μη γελάνε.

O κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ακόμη στους εταίρους, λέγοντας ότι φέρονται στην ελληνική κυβέρνηση «σκανδαλωδώς καλύτερα» σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Επιπλέον, αναφερόμενος στην απομείωση του ελληνικού χρέους ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το σχετικό έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, της Lazard, έχει συνταχθεί ύστερα από δική του εντολή.

Υπογράμμισε, δε, ότι «όλο αυτό βασίζεται στη λογική ότι το ελληνικό χρέος ως καθαρή παρούσα αξία, λόγω της μεγάλης διάρκειας και των μικρών επιτοκίων είναι πάρα πολύ μικρότερο από ό,τι νομίζουμε και άρα μπορούμε να το απεικονίσουμε διαφορετικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου