Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

«ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"»

Στις 04.05.2015 πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσαν ερώτηση με θέμα «η ομαλή συνέχιση λειτουργίας των δομών της Βοήθειας στο Σπίτι και συνέχιση της εργασιακής απασχόλησης των εργαζομένων σε αυτήν». Ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, κατά το μέρος της αρμοδιότητάς του, απάντησε τα εξής:....

Με τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν. 4277/2014 προβλέφθηκε η παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έως τις 31.12.2015, με ισόχρονη παράταση των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου προσωπικού, με σκοπό να συνεχιστεί αδιάλειπτα η παροχή των υπηρεσιών του προγράμματος, έως την ανάπτυξη των αντίστοιχων προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. συνυπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση, με σκοπό την εξασφάλιση οικονομικής και τεχνικής αρωγής προς τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή άλλων πρωτοβουλιών που ήδη έχουν υλοποιήσει συγχρηματοδοτούμενες δράσεις του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να ενισχυθούν και να επεκταθούν τα ευεργετικά αποτελέσματα για τους εξυπηρετούμενους από τις υπηρέσιες κατ’οίκον κοινωνικής φροντίδας.
Το συνολικό κόστος του εν λόγω προγράμματος έως τις 31.12.2015 εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 65 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ η αντίστοιχη χρηματοδότηση του θα γίνει με πόρους των ανωτέρω εμπλεκόμενων φόρεων. Η συμμετοχή του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν ήδη καταβληθεί τα 9 εκατ. ευρώ, με τις υπ’αριθμ. πρωτ. 51609/31-12-2014 και 7158/17-03-2015 αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου