Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΘΡΗΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΟΓΕΝΗ ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ...

Πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά τον ναό της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον .......
για να παρακολουθήσει την κηδεία του ομογενή επιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλου, της συζύγου του Έιμι και του μόλις δέκα ετών, γιου τους Φίλιπ.




Η οικογένεια δολοφονήθηκε άγρια μέσα στην κατοικία της στην Ουάσιγκτον μαζί με την 57χρονη οικιακή βοηθό στα μέσα Μαΐου και σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας όλα τα θύματα έφεραν τραύματα από μαχαιριές, ενώ ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι μετά το στυγερό έγκλημα, έβαλαν φωτιά στην πολυτελή κατοικία, προκειμένου να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους.



Την νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος μαζί με έναν από τους ιερείς του ναού της Αγίας Σοφίας. Τραγικές φιγούρες οι δύο κόρες του Σαββόπουλου, Κατερίνα και Άμπιγκεϊλ, οι οποίες όταν έγινε το έγκλημα, ήταν σε οικοτροφεία.

Την κηδεία της άτυχης οικογένειας παρακολούθησαν εκτός από τους συγγενείς και φίλους και πολλοί άγνωστοι άνθρωποι, που έμαθαν για το φρικιαστικό έγκλημα από τα μέσα ενημέρωσης.



Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post η εκκλησία είχε γεμίσει ασφυκτικά, ακόμα και στο υπόγειο, από εκατοντάδες άτομα, που ήθελαν να παρακολουθήσουν την νεκρώσιμη ακολουθία. Η Adina Crawford δήλωσε ότι έμαθε από την τηλεόραση για το άγριο έγκλημα και θεώρησε υποχρέωσή της να παραστεί στην κηδεία.



Τα μέσα ενημέρωσης είχαν αποκλειστεί από την κάλυψη της κηδείας, αλλά παρευρισκόμενοι δήλωσαν αργότερα, ότι επρόκειτο για μια παραδοσιακή ελληνορθόδοξη τελετή, που έγινε στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Για την δολοφονία του Σαββόπουλου και της οικογένειάς του έχει συλληφθεί ο πρώην υπάλληλός του, Ντάρον Ντίλον Ουΐντ, του οποίου βρέθηκαν ίχνη του στην κόρα μιας πίτσας. Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να είχε και συνεργάtes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου