Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΑΠΟ ΤΟ EMAIL ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ

Στην παραδοχή ότι το «email Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο» προχώρησε σε πρωινές του δηλώσεις ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, κληθείς να σχoλιάσει το πρόγραμμα που παρουσίασαν οι πιστωτές στον Έλληνα πρωθυπουργό...

«Το ποτήρι το βλέπω μισοάδειο και είμαι αισιόδοξος... κανείς δεν μπορεί να.
... το δει μισογεμάτο δεν μπορεί να είναι βάση συζήτησης το κείμενο που παρουσιάστηκε άρχισαν να βάζουν και μέτρα που είχαν ψηφιστεί από τη ΝΔ, έγινε φανερό ότι η συζήτηση σε οικονομικοτεχνικό επίπεδο είχε κλείσει» παραδέχθηκε ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός δήλωσε αρχικά ότι «δεν μπορούμε να σημειώσουμε τα διακυβεύματα μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης», όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, επισημαίνοντας όμως πως «θα είναι μια δημοκρατική πρωτοβουλία για ενίσχυση εντολής για συμφωνία ρεαλισμού, όχι για ρήξη». Πρόσθεσε επίσης: «Θέλουν το ΔΝΤ για να τίθενται ζητήματα όπως το εργασιακό και τα ασφαλιστικά για να μην υπάρχει σύγκλιση σε αυτά τα μέτρα, όμως το ΔΝΤ από την άλλη θέλει βιώσιμο χρέος».

Για τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης ο υπουργός εξήγησε ότι «χρειαστήκαμε χρόνο για να πολιτικοποιηθεί ένα ζήτημα που εξαρχής θέλανε να το ρίξουν σε τεχνικά κλιμάκια, είναι ένα ζήτημα που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε αρκετές υποχωρήσεις, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει έλλειψη αυτοκριτικής και ασάφεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου