Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΦΕΡΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


Την πιο σημαντική πρωτοβουλία των τελευταίων ημερών ανέλαε ο πρωθυπουργός. Όπως έγινε γνωστό, αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα θα.......
πραγματοποιηθεί προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση των δανειστών στην ελληνική κυβέρνηση. Εκεί θα ενημερωθεί το σώμα για τις διαπραγματεύσεις και θα είναι η ευκαιρία, όχι φυσικά για να μετατραπεί σε ρινγκ η βουλή, αλλά να καταθέσουν όλα τα κόμματα τις προτάσεις τους για τη διέξοδο από την κρίση.
Στο μεταξύ ο Πρωθυπουργός βλέπει στο Μέγαρο Μαξίμου αυτήν την ώρα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Εν τω μεταξύ, σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης προκαλούν οι προτάσεις των δανειστών που επιδόθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο πεντασέλιδο κείμενο με τις προτάσεις τους, οι δανειστές ζητούν δύο συντελεστές ΦΠΑ (11% και 23%) με στόχο έσοδα ύψους 1,8 δισ. ευρώ το 2015. Οι δύο μόνο συντελεστές σημαίνουν σημαντικές αυξήσεις στην ενέργεια, στην εστίαση και στα φάρμακα.
Επίσης, προτείνουν περικοπές δαπανών στον ασφαλιστικό τομέα κατά 1% του ΑΕΠ για το 2015 και το 2016 και κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το τέλος του 2015.
Για τα πρωτογενή πλεονάσματα θέτουν τους στόχους για τα επόμενα χρόνια ως εξής: 1% για το 2015, 2% για το 2016, 3% για το 2017 και 3,5% για το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου