Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

AYTOΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΡΙΣΚΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ...

Από την ηρωική του πράξη, στη φύλαξη του Αστυνομικού Τμήματος που υπηρετεί. Ο λόγος για τον Αστυνομικό Νίκο Γαλάρη ο οποίος αμέσως μετά τη σύλληψη........
του ληστή που έσπειρε σήμερα το πρωί τον τρόμο στο Χαλάνδρι, μετέβη στη υπηρεσία του, πήρε το όπλο του και φύλαξε σκοπιά.


Ο 46χρονος πατέρας δυο παιδιών έκανε σήμερα περήφανο το Αστυνομικό Σώμα. Αν και βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, δε δίστασε να καταδιώξει το ληστή που είχε εισβάλει στο σούπερ μάρκετ του Χαλανδρίου.

Ο αστυνομικός δέχτηκε τα πυρά του εγκληματία αλλά δεν παράτησε την προσπάθειά του. Η σφαίρα που έφυγε από το όπλο του ληστή πέρασε δίπλα του, ωστόσο, ο ίδιος αν και άοπλος -καθώς βρισκόταν εκτός υπηρεσίας κι είχε μετέβη στο σούπερ μάρκετ για να κάνει ψώνια για την οικογένεια του, συνέχισε να τον καταδιώκει.

Λίγα μέτρα πιο μακριά κατάφερε να τον αφοπλίσει και να τον παραδώσει στους συναδέλφους του που έσπευσαν στο σημείο. Για τον αρχιφύλακα Νίκο Γαλάρη, όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε σε συναδέλφους του, η πράξη του αποτελούσε απλώς τον καθήκον του προς την υπηρεσία του. Ήξερε πως αν άφηνε τον κακοποιό να ξεφύγει σύντομα θα πραγματοποιούσε κι άλλη ληστεία.

Ο αρχιφύλακας, για τον που οι συνάδελφοί του μιλούν με τα καλύτερα λόγια, αποφοίτησε από τη σχολή της αστυνομίας το 1992. Πέρασε από διάφορες μάχιμες υπηρεσίες, ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στο ΑΤ Αμπελόκηπων.

Στα 23 χρόνια της αστυνομικής του καριέρας δεν «κρύφτηκε» πίσω από γραφεία. Βρίσκεται συνεχώς στους δρόμους προκειμένου να προστατέψει τους πολίτες. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, ενός 22χρονου αγοριού που σπουδάζει και μιας κοπέλας που φέτος τελειώνει τη Β' λυκείου και ποτέ δεν έβαλε στην πρώτη γραμμή του τίτλους. Θέλησε απλώς μέσω της υπηρεσίας του να προσφέρει στην κοινωνία.

Στην πολύχρονη σταδιοδρομία του έχει βρεθεί αμέτρητες ώρες στους δρόμους προκειμένου να συμβάλει στην αποφυγή επεισοδίων σε πορείες, ενώ συχνά φυλάει σκοπιά στο ΑΤ που υπηρετεί. Έτσι έκανε και σήμερα. Λίγη ώρα μετά την ηρωική πράξη του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα των Αμπελόκηπων, πήρε το υπηρεσιακό όπλο και αμέσως ανέλαβε χρέη σκοπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου