Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΟΘΟΝΕΣ...

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας «υποχρεώνει» να καταναλώνουμε πολύ μεγάλο μέρος ...
του χρόνου μας μπροστά σε μία οθόνη.
Ηλεκτρονικός υπολογιστής, τηλεόραση, tablet, κινητό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας που όμως εγκυμονεί μία σειρά κινδύνων για........ την υγεία, κυρίως σε ότι αφορά στην όραση.
Ειδικά για όσους έχουν ήδη κάποιο πρόβλημα στα μάτια, όπως μυωπία, αστιγματισμό κλπ., οι πιθανότητες το πρόβλημα να διογκωθεί, πολλαπλασιάζονται.
Πώς θα προστατεύσετε τα μάτια σας.
Χρησιμοποιήστε τεχνητά δάκρυα
Αν τα μάτια σας είναι ξερά και τα νιώθετε κουρασμένα, ζητήστε από τον γιατρό να σας δώσει τεχνητά δάκρυα. Ειδικά όσοι φορούν φακούς επαφής πρέπει να τα χρησιμοποιούν τακτικά.
Κάντε διαλείμματα
Κάθε 20-30 λεπτά πρέπει να σηκώνετε τα μάτια από την οθόνη και να κοιτάτε για λίγα λεπτά κάτι που βρίσκεται τουλάχιστον έξι μέτρα μακριά σας. Έτσι θα βοηθήσετε τα μάτια να ξεκουραστούν.
Μην τρώτε μπροστά στην οθόνη
Αποφεύγετε να τρώτε μπροστά στην οθόνη, τόσο στο σπίτι, όσο και στην εργασία σας. Είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκουράζετε τα μάτια σας. Αν εργάζεστε σε γραφείο, προσπαθήστε να γευματίζετε εκτός γραφείου ώστε στη διαδρομή να κοιτάζετε μακριά και να ξεκουράζετε ακόμα περισσότερο τα μάτια σας.
Καταναλώστε παχιά ψάρια
Τα παχιά ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, η έλλειψη των οποίων δημιουργεί ξηροφθαλμία. Επειδή τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα δεν παράγονται από τον οργανισμό, πρέπει να του τα προσφέρετε, καταναλώνοντας λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί, η σαρδέλα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου