Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ειδοποιητήρια σε φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη

Περίπου 1 εκατομμύριο ειδοποιητήρια σε φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη θα αρχίσει να αποστέλλει από μεθαύριο Πέμπτη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενημερώνοντας  για τη ρύθμιση «εξπρές» διαγραφής προσαυξήσεων που θα// ισχύσει για πληρωμές φόρων έως τις 27 Μαρτίου.
  Η σχετική τροπολογία θα ψηφισθεί αύριο το βράδυ στη Βουλή και αμέσως μετά τη ψήφιση της θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα σχετικά mail. Ειδικότερα, η τροπολογία, η οποία κατατέθηκε ως προσθήκη στο νομοσχέδιο με τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, προβλέπει ότι όσοι φορολογούμενοι πληρώσουν εφάπαξ ή μέρος των οφειλών τους έως τις 27 Μαρτίου ανάλογα με το ποσοστό κεφαλαίου που θα εξοφλούν θα διαγράφουν το ίδιο ποσοστό προσαυξήσεων.
Αν για παράδειγμα κάποιος φορολογούμενος χρωστά 5.000 ευρώ στην Εφορία, οι οποίες επιβαρύνονται με επιπλέον 6.500 ευρώ προσαυξήσεων και προστίμων, πληρώνοντας έως τις 27 Μαρτίου 5.000 ευρώ στην τράπεζα θα ξεμπερδέψει με τη συνολική οφειλή των 11.500 ευρώ.
Ωστόσο πέραν από την ενημέρωση για την ευνοϊκή ρύθμιση θα υπενθυμίζεται το δικαίωμα της φορολογικής διοίκησης να προχωρά σε κατασχέσεις χρημάτων ή απαιτήσεων τόσο στα χέρια των φορολογουμένων όσο και τρίτων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου