Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Περιορισμένες οι συναλλαγές του κοινού στις Τράπεζες στις 3 και 6 Απριλίου
Η ΓΓΔΕ με ανκοίνωση της κάνει γνωστό ότι κατά το έτος 2015 οι ημέρες «ειδικής αργίας» διατραπεζικών συναλλαγών είναι η 3η Απριλίου και η 6η Απριλίου.
Οι ημέρες αυτές είναι η Μεγάλη Παρασκευή και τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα των Καθολικών.
Παράλληλα περιορισμένες θα είναι οι.....
συναλλαγές του κοινού στις Τράπεζες στις 3 και 6 Απριλίου Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΔΕ κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες θα γίνονται αποδεκτές από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και τραπεζικές επιταγές που θα προσκομίζονται με ημερομηνία έκδοσης την 7η Απριλίου 2015.

Σημειώνεται επίσης ότι οι εν λόγω επιταγές πρέπει να συμπεριλαμβάνονται–καταχωρούνται στο πινάκιο των ημερών που εισπράχθηκαν και να αποστέλλονται στην Τράπεζα της Ελλάδος ανεξάρτητα από την αναγραμμένη ημερομηνία έκδοσής τους. Παράλληλα τις παραπάνω ημέρες οι Τράπεζες θα έχουν περιορισμένες συναλλαγές για το κοινό αφού είναι κλειστό θα είναι το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο τη Μεγάλη Παρασκευή και τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα των Καθολικών.

Κατά τις εν λόγω ημερομηνίες τα καταστήματα των τραπεζών θα παραμείνουν ανοιχτά, καθόσον οι ημέρες αυτές είναι εργάσιμες για το προσωπικό. Ωστόσο, θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό, δεδομένου ότι η μη λειτουργία του Συστήματος TARGET2 δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ορισμένων ηλεκτρονικών διατραπεζικών συναλλαγών. Κατά τις ημέρες ειδικής αργίας, όλες οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που απορρέουν από υφιστάμενες συμβάσεις μεταξύ των ανωτέρω αναφερομένων φορέων και της πελατείας τους, καθώς και τις λοιπές εν γένει ληξιπρόθεσμες, την ίδια ημέρα, υποχρεώσεις της πελατείας αυτών προς οποιονδήποτε τρίτο, εκπληρώνονται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου