Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΣΤΟ ESM ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Υποβλήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας το ελληνικό αίτημα για χορήγηση στήριξης. Ο εκπρόσωπος του ESM επιβεβαίωσε το......
αίτημα της ελληνικής πλευράς. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συζητηθεί στο EuroworkingGroup. Δεν θα γίνει τηλεδιάσκεψη Eurogroup.


«Ο ESM έλαβε το ελληνικό αίτημα», ανέφερε ο Βολφγκανγκ Προσλ.

Πηγή της ελληνικής κυβέρνησης είχε επιβεβαίωσει ήδη από νωρίς το πρωί  την αποστολή του επίσημου αιτήματος προς τον ΕSM για την παροχή ενός νέου προγράμματος βοήθειας.

H επιστολή

Με τη ρητή δέσμευση για άμεση εφαρμογή μέτρων, τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι αλλαγές στο ΦΠΑ και μέτρα για το ασφαλιστικό σύστημα, τα οποία θα έρθουν πρός έγκριση στη Βουλή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, η κυβέρνηση συνοδεύει το αίτημα πρός το ESM για την παροχή τρίτου πακέτου βοήθειας.

Το νέο πρόγραμμα θα είναι τριετές ενώ οι χρηματοδοτικές ανάγκες οι οποίες εκτιμώνται γύρω στα 50 δισ. ευρώ, θα προσδιοριστούν επακριβώς από τους θεσμούς.

Στην επιστολή που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει (σε δεύτερη φάση) σε μεταρρυθμίσεις για την ενδυνάμωση και  εκσυγχρονισμό της οικονομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου