Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΚΟΜΙΣΙΟΝ : ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ...

Την ανάγκη οι προτάσεις που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση σήμερα να είναι αξιόπιστες και να ανταποκρίνονται .......
στο στόχο να υπάρξει ομόφωνη απόφαση απ' το Eurogroup, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς στο Press Briefing.


Ο κ. Σχοινάς δεν επιβεβαίωσε εάν ειδικοί της Κομισιόν βοηθούν την ελληνική κυβέρνηση στη σύνταξη της πρότασης υπογραμμίζοντας πως οι προτάσεις θα είναι απ' την ελληνική πλευρά, «γι' αυτό είναι αναγκαίο να τις καθορίσει η Ελλάδα». Ωστόσο συμπλήρωσε πως από το 2010 η Κομισιόν έχει αποκτήσει την εμπειρία εκείνη ώστε να βοηθά όπου χρειαστεί. «Οι προτάσεις είναι αποκλειστική ευθύνη της Ελλάδας», είπε.

Ερωτηθείς για το εάν οι προτάσεις θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί απ' την ελληνική Βουλή ως το Σάββατο το βράδυ, πριν την τελική απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών, ο κ. Σχοινάς παρέπεμψε στο Eurogroup τονίζοντας πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν εκεί.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του χρέους ανέφερε ρητά πως η εντολή που έχει λάβει η Κομισιόν από τον ESM είναι να εξετάσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της ελληνικής κυβέρνησης και παράλληλα με τη βοήθεια του ΔΝΤ να εξετάσουν το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου