Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

«Τις ελληνικές προτάσεις με αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις,  προκειμένου να μπορέσουμε να φτάσουμε σε έντιμο συμβιβασμό» παρουσίασε  ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο αμέσως......
μετά την άφιξή του από το Στρασβούργο σε μια έκτακτη συνάντηση που είχαν το βράδι της Τετάρτης.

 Προϋπόθεση, όμως , για τον έντιμο συμβιβασμό όπως είπε ο πρωθυπουργός είναι οι αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, από τη μια πλευρά και από την άλλη σαφείς δεσμεύσεις για επαρκή χρηματοδότηση αλλά και για την αναγκαία απομείωση του χρέους προκειμένου να έχουμε μια βιώσιμη λύση για μια οριστική έξοδο από την κρίση.

 Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης, δηλαδή επαρκής χρηματοδότηση και αναγκαία απομείωση του χρέους. Πιστεύω ότι σε αυτή την προσπάθεια, όπως είπε, έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού με το μέρος μας.

 Είπε ακόμα ότι «κινούμαστε στο πλαίσιο τις εθνικής γραμμής που χαράκτηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών» και ότι κατέθεσε τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς και στο Eurogroup και στη Σύνοδο των επικεφαλής των χωρών της Ευρωζώνης.

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι υπάρχουν ορισμένα γεγονότα που επιβαρύνουν τις δοκιμασίες. Το βασικό είναι το ξεκαθάρισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι το δημοψήφισμα και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνουν ρήξη αλλά επανέναρξη της διαπραγματευτικής προσπάθειας, που έχει ένα και μόνο στόχο : την αταλάντευτη παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου