Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΤΟΝ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ...

Νέος υπουργός Οικονομικών ορκίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ......
στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου και του Αλέξη Τσίπρα. Ο νέος υπουργός Οικονομικών ορκίστηκε με πολιτικό όρκο στην τιμή και τη συνείδησή του.


Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών από σήμερα αναλαμβάνει χρέη υπουργού Οικονομικών και από ώρα ώρα θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου, στον τρίτο όροφο του ΥΠΟΙΚ, στην οδό Νίκης.

«Αναλαμβάνω το υπουργείο Οικονομικών σε μία κρίσιμη στιγμή, θα ήταν ψέμα αν σας έλεγα ότι δεν είμαι αγχωμένος» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγο πριν την ορκομωσία του.



Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες ώρες του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο «τιμόνι» του υπουργείου Οικονομικών, αφού αύριο ο κ. Τσακαλώτος καλείται να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Eurogroup, επιχειρώντας να μεταβάλλει το σχεδόν εχθρικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ευρωπαίων σε βάρος της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά την ορκωμοσία ευχήθηκε στο νέο υπουργό Οικονομικών «καλή δύναμη».

Λίγο μετά τις 8.30 ο νέος υπουργός μετέβη στο ΥΠΟΙΚ όπου τον υποδέχτηκε ο απερχόμενος Γιάνης Βαρουφάκης για την τελετή παράδοσης - παραλαβής. Εκεί ο απερχόμενος υπουργός έκανε καταρχήν μια αναφορά σε όσα τον συνδέουν με τον κ. Τσακαλώτο και στη συνέχεια προχώρησε σε μια αποτίμηση του έργου που έχει γίνει στο υπουργείο έως τώρα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου