Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΜΑΡΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...

Αισιόδοξος ότι μισθοί θα καταβληθούν την επόμενη εβδομάδα κανονικά εμφανίστηκε ...
την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.


Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ. Μάρδας είπε πως η κυβέρνηση επιδιώκει να είναι «όπως πρέπει» στις υποχρεώσεις της και τόνισε πως... σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, οι μισθοί μπορούν να καταβληθούν κανονικά.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε και ότι το τραπεζικό σύστημα θα ομαλοποιηθεί σύντομα ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα του «κουρέματος» των καταθέσεων, που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους πολίτες, υπογράμμισε ότι δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση το ζήτημα αυτό, τονίζοντας παράλληλα ότι  δεν είναι οι τραπεζίτες εκείνοι που αποφασίζουν κούρεμα καταθέσεων.

Όσον αφορά στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται την Τετάρτη, ο υπουργός είπε πως θα  περιλαμβάνει επέκταση των τραπεζικών λειτουργιών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Τρίτη και ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει «κούρεμα», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για τα έσοδα απέφυγε να απαντήσει ευθέως, αφήνοντάς το ζήτημα ανοικτό.

«Δεν ξέρω κάτι τέτοιο και τι έχουν στο μυαλό τους οι τράπεζες και η ΕΕ. Υπάρχει και μια οδηγία της ΕΕ που προβλέπει κάποια πράγματα. Αυτό το θέμα δεν το έχουμε συζητήσει εκεί που θα έπρεπε να το έχουμε συζητήσει δηλαδή στα αρμόδια όργανα. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να λυθούν τα προβλήματα και δεν είναι η μόνη λύση για να αποκατασταθεί η ρευστότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου