Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ...

Μια πολύ περίεργη πρόσληψη στην ΕΕΕΠ αποκαλύπτουν σήμερα "ΤΑ ΝΕΑ". Αντιγράφουμε ολόκληρο το ρεπορτάζ : "Δεν έχω μπορέσει να καταλάβω αν ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν με το ΝΑΙ ή με το ΟΧΙ στο......
πρόσφατο δημοψήφισμα. Αλλά παραμένει διαχρονική η σοφή παρατήρησή του ότι «ιστορία γράφουν οι παρέες» εν Ελλάδι.
Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο ΦΕΚ 489/3 Ιουλίου 2015. Αντιπαρέρχομαι άλλους διορισμούς για να επισημάνω ότι ο νέος επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων Αντώνης Στεργιώτης – προσωπική επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη – τοποθέτησε πρόσφατα ως μέλος στην ειδική τριμελή επιτροπή που ελέγχει τον ΟΠΑΠ – «σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπτόμενα στο άρθρο 28, παράγραφος 3Α, του Ν.4002/2011 (Α΄180) ... κ.λπ., κ.λπ.» - τον δικηγόρο Δημήτρη Παναγέα. Ασφαλώς και αποτελεί δικαίωμα του νέου προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής το να επιλέξει τα μέλη της, κάτι που θα κριθεί, άλλωστε, εκ του αποτελέσματος. Όπως όμως έχω επισημάνει προ μερικών μηνών, ο Στεργιώτης και η παρέα του είχαν φύγει άρον άρον το 2012 από το Καζίνο Λουτρακίου. Εκεί, αν δεν το έχετε ήδη υποπτευθεί, είχε θητεύσει και ο Παναγέας.
Τώρα σε νέο πολιτικό περιβάλλον, η παρέα ξανασμίγει για να γράψει ιστορία στην ΕΕΕΠ. Επικεφαλής ο Στεργιώτης και μέλος στην ειδική επιτροπή που ελέγχει ο ΟΠΑΠ ο Παναγέας.
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Παναγέας αναφέρει στο βιογραφικό του ότι έχει διατελέσει στέλεχος του ΟΠΑΠ. Μόνο που η λεπτομέρεια αυτή κρύβει μια δύσκολα πιστευτεί πραγματικότητα. Ο Παναγέας, κατά πληροφορίες, έχει κάνει αγωγή στον ΟΠΑΠ διεκδικώντας το όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και την επαναπρόσληψή του ως νομικού συμβούλου.
Μου διαφεύγει-για να το πω κομψά-πως γίνεται να θέλει ο Παναγέας να ελέγχει ως στέλεχος της ΕΕΕΠ τον ΟΠΑΠ και ταυτόχρονα να ζητεί να προσληφθεί από αυτόν διεκδικώντας παράλληλα μια ελαφρώς κραυγαλέα αποζημίωση. Εκτός αν ισχύει το μονά-ζυγά δικά του.
Πέραν της λογικής και της ηθική, φοβάμαι ότι υπάρχει και θέμα νομικής τάξης. Tο Μαξίμου έχει επίγνωση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου