Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ : EIΜΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ...

«Είμαι απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Ευχαριστώ .......
τον πατέρα μου και τα αδέρφια μου που μου συμπαραστάθηκαν τα τελευταία χρόνια...». Με ένα λακωνικό σημείωμα που περιγράφει την απόγνωση και την εξαθλίωσή του λόγω της οικονομικής ανέχειας, αποφάσισε να «αποχαιρετήσει» τους οικείους του ο 47 χρονος από τη Λαμία.


Άλλος ένας άνθρωπος έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα των αυτοκτονιών, εξαιτίας της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, που μόνο τις τελευταίες ημέρες φτάνει στο ναδίρ της οικονομικής εξαθλίωσης. Δυστυχώς, η αβεβαιότητα, η ανέχεια και η δυσμενής οικονομική κατάσταση δεν οδηγεί τους ανθρώπους μόνο στην ουρά των ΑΤΜ αλλά δυστυχώς και στην αυτοκτονία, όπως στην πρόσφατη περίπτωση του 47χρονου από τη δημοτική κοινότητα Καρυές της Λαμίας.

Το τραγικό συμβάν έγινε το βράδυ της Τετάρτης όταν ο πατέρας του θύματος βρήκε ένα σημείωμα στο τραπέζι της κουζίνας. Ο πατέρας του που πριν από τρία χρόνια έχασε τη γυναίκα του και μάνα του θύματος, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση καθώς μετά δυσκολίας τηλεφώνησε στην αστυνομία.

Η τραγική είδηση κυκλοφόρησε γρήγορα από σπίτι σε σπίτι με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού να ψάχνουν να τον βρουν.

Δυστυχώς, το θύμα εντοπίστηκε κρεμασμένο από τον αδερφό του και τον πατέρα τους στην αποθήκη που κάποτε φυλάσσονταν το κοπάδι τους.

Γιατί έδωσε τέλος στη ζωή του

Η αντίστροφη μέτρηση της οικονομικής εξαθλίωσης ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια για όλη την οικογένεια η οποία χωρίς να αποτελεί εξαίρεση από τις άλλες ελληνικές οικογένειες, βρέθηκε αντιμέτωπη με την ανεργία και την εξαθλίωση. Ο 47χρονος, τα τελευταία χρόνια ζούσε στο πατρικό του σπίτι καθώς δεν είχε σταθερό εισόδημα. Διαζευγμένος εδώ και χρόνια, ένιωθε τυχερός που δεν απέκτησε παιδιά γιατί, όπως έλεγε σε οικεία πρόσωπα, δεν θα μπορούσε να τα αναθρέψει. Απογοητευμένος από τη ζωή, ευελπιστούσε να βελτιωθούν τα πράγματα για να έχει ένα λόγο να ελπίζει για το αύριο.

Μαθημένος να δουλεύει από μικρή ηλικία, δίπλα στους αγρότες γονείς του, έψαχνε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης να βρει μια σταθερή δουλειά.

Ασχολήθηκε με οικοδομικές εργασίες στο πλευρό του αδερφού του για ένα διάστημα μέχρι που η κρίση «πάγωσε» πανελλαδικά τον τομέα της οικοδομής.

Ακολούθησε και οι πώληση των ζώων που είχαν οι γονείς του αφού δεν μπορούσαν να πληρώνουν τα ενοικιαζόμενα χωράφια με αποτέλεσμα να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Είχαν την ελπίδα όμως ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και οι εργατικοί θα επιβιώσουν. «Εμείς είμαστε μαθημένοι σε δύσκολες δουλειές. Δεν είμαστε άνθρωποι με γραβάτες», έλεγε σε στενούς συγγενείς του, προσπαθώντας να παρηγορηθεί.

Δούλευε μόνο περιστασιακά και γι' αυτό είχε κλειστεί στον εαυτό του. Οι συγχωριανοί του που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη τι έχει συμβεί τον περιγράφουν ως «έναν άνθρωπο εργατικό, τίμιο και ευδιάθετο. Κοιτάχτε που μας οδηγεί η ανέχεια... κανένας δεν ξέρει τι κρύβει μέσα του ένας συνάνθρωπος μας και που μπορεί να σε οδηγήσει αυτή η τραγική κατάσταση», λέει στο protothema.gr ένας συγχωριανός του θύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου