Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Κινητή μονάδα αστυνόμευσης στην ορεινή Κορινθία

Η δημιουργία Πρότυπων Αστυνομικών Τμημάτων σε δέκα περιοχές της χώρας, αλλά και Γραφείου Επικοινωνίας των Τουριστών που έχουν πέσει θύματα εγκληματικών ενεργειών, περιλαμβάνονται στους νέους
στόχους της αντεγκληματικής πολιτικής, τους οποίους γνωστοποίησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. «Παρά τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα στη...
διαπραγμάτευση με τους εταίρους/δανειστές της και παρά τις αντιπαραθέσεις που προκάλεσε η εξαγγελία/διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνέχισε τις δράσεις του, έχοντας ρίξει το βάρος του στην κύρια αποστολή που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός: την ασφάλεια, την κοινωνική ειρήνη και την ήπια διαχείριση των εντάσεων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες.
Στο πλαίσιο αυτό, βασικές προτεραιότητες για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το αμέσως επόμενο διάστημα αποτελούν οι εξής:
  • Η βελτίωση και επέκταση της δράσης του Αστυνομικού της Γειτονιάς. Ο θεσμός εφαρμόζεται πλέον σε 36 περιοχές, όπως π.χ. Κιλκίς, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Ξάνθη. Επίσης, σχεδιάζεται η επέκταση της δράσης των Κινητών Μονάδων Αστυνόμευσης σε επιπλέον 15 περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι τα Καλάβρυτα, η ορεινή Κορινθία, η Ροδόπη και η Αλεξανδρούπολη.
  • Η δημιουργία Πρότυπων Αστυνομικών Τμημάτων, στα οποία θα εντάσσονται ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί ή και εγκληματολόγοι σε δέκα περιοχές, όπως π. χ. Ακρόπολη, Κυψέλη, Πεντέλη, Πέραμα, Μαρούσι.
  • Η λειτουργία Γραφείου Επικοινωνίας των Τουριστών που έχουν πέσει θύματα εγκληματικών ενεργειών στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο στελεχώνεται από γλωσσομαθείς αστυνομικούς.
  • Η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των Τοπικών Συμβουλίων Παραβατικότητας, ώστε να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή τους στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δίνει έμφαση στην αναδιάταξη δυνάμεων και επιχειρησιακών μέσων στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο της συνέχισης της εθνικής επιχείρησης «Ασπίδα» για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή του Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου