Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

H Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου διοργανώνει τα «Θ΄ Κορίνθου Παύλεια»

Με τη βοήθεια και την αγάπη του Θεού, είμαστε και πάλι πνευματικά έτοιμοι, να εορτάσουμε τη σεπτή μνήμη του Μεγάλου Αποστόλου Παύλου του Ουρανοβάμωνος, του Ιδρυτού, Πολιούχου και Προστάτου της Τοπικής Αποστολικής Εκκλησίας μας.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ιερά Μητρόπολή μας διοργανώνει τα..... «Θ΄ Κορίνθου Παύλεια». Επιθυμώντας να Σάς ενημερώσουμε, για τις εορταστικές αυτές εκδηλώσεις ανακοινώνουμε τα κάτωθι:
            Το Σάββατο 20 Ιουνίου, στις 9:00 το βράδυ, στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου Αρχαίας Κορίνθου, θα τελεστεί πανηγυρική Αγρυπνία, η οποία θα σηματοδοτήσει την έναρξη των «Θ΄ Κορίνθου Παυλείων», Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Διονυσίου.
            Την Κυριακή 21 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα ψαλεί η ακολουθία του Όρθρου και θα τελεσθεί η Κυριακάτικη  Θεία Λειτουργία.
Στις 08:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας, στα προπύλαια του Καθεδρικού Ιερού Ναού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-φεστιβάλ βυζαντινών χορωδιών, με τη συμμετοχή τριών χορωδιών:
1.      Της βυζαντινή χορωδίας «Εργαστήρι Ψαλτικής», υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Αθανασίου Παϊβανά,
2.      Της βυζαντινής χορωδίας Χαλανδρίου, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Φωτίου Κετσετζή και
3.      Της βυζαντινής χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «Άγιος Κυριακός ο Υμνογράφος», υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη.
            Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στις 7:30 το βράδυ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Ενδόξου Ουρανοβάμωνος Παύλου, όπως και των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος των Αγίων της Κορινθίας και θα τελεσθεί Δέηση. Θα ακολουθήσει στις 08:00 μμ και μέχρι την 01:00 -πρωινή ώρα, η τέλεση του Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού και του Όρθρου εις τιμήν και μνήμην, πάντων των εν τη Κορινθία διαλαμψάντων Αγίων, καθώς και της Θείας Λειτουργίας, όπου κατ΄αυτήν θα ιερουργήσουν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ. Θα ψάλλει η βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «Άγιος Κυριακός ο Υμνογράφος» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού μας Ναού κ. Αναστασίου Γκιούλη.
            Τα Ιερά Λείψανα του Πολιούχου και Προστάτου της πόλης μας και των λοιπών Αγίων, θα μείνουν εις προσκύνησιν, από τον ευσεβή λαό της Κορινθίας από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και το βράδυ της εορτής του Αποστόλου Παύλου (29 Ιουνίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου