Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Bραβεύτηκε η υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείο Κορίνθου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τους Έλληνες Αιμοδότες και στελέχη του Ιατρικού και Παραϊατρικού προσωπικού σε Υπηρεσίες Αιμοδοσίας νοσοκομείων τίμησε την Κυριακή 14 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο....
Προεδρικό Μέγαρο.
Παρέστηστη ο υπουργός Υγείας Παν. Κουρουμπλής
Η Αιμοδοσία Κορίνθου κατέχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά  εθελοντικού αίματος Πανελλαδικά καθώς σε σύνολο 7.414 μονάδων αίματος ( στοιχεία του 2014 ) οι 5.400 προέρχονται από Εθελοντές Αιμοδότες ποσοστό 72,8%. Συνεργάζεται με πάνω από 80 επίσημα καταγεγραμμένους φορείς εθελοντών Αιμοδοτών και πραγματοποιεί πάνω από 100 εξορμήσεις- αιμοληψίες σε ενορίες , πολιτιστικούς συλλόγους, εργοστάσια ,σχολεία ,πανεπιστήμιο και άλλους συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών οργώνοντας όλο το Νομό Κορινθίας προσεγγίζοντας ακόμη και χωριά της ορεινής Κορινθίας .Ταυτόχρονα προσελκύει  και εκπαιδεύει σε συνεργασία με τους φορείς των Εθελοντών Αιμοδοτών με σκοπό την επάρκεια & την ασφάλεια του αίματος στο Νομό Κορινθίας και τελικά σε Εθνικό επίπεδο.
 Η Αιμοδοσία Κορίνθου έχοντας επιτύχει αυτά τα ποσοστά σε Εθελοντικό αίμα καταφέρνει να καλύπτει με 2.296 μονάδες αίματος ετησίως  τις μονάδες μεταγγίσεων μεσογειακής αναιμίας , μονάδα εντατικής θεραπείας και μονάδα τεχνητού νεφρού σχεδόν στο σύνολό τους χωρίς αναπλήρωση χωρίς βέβαια να αναφέρουμε τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων με τις μεγάλες ανάγκες σε αίμα καθώς και τους βαριά ογκολογικούς & αιματολογικούς ασθενείς.
Η Αιμοδοσία Κορίνθου έχει αποδειχτεί πρωτοπόρος και στην προσέλκυση & ευαισθητοποίηση δοτών μυελού των οστών και έχει τιμηθεί από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Είναι πιστοποιημένη με ISO 9001:2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου