Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

278 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Με επιτυχία ολοκλήρωσε η Κύπρος τρεις μαζεμένες αξιολογήσεις (5η, 6η και 7η) του προγράμματος στήριξης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ να εγκρίνει.......
την εκταμίευση μέγα-δόσης 278 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής του Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον, χαιρέτισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως τώρα στη δημοσιονομική προσαρμογή και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, κάνοντας λόγο για «καλύτερα του αναμενόμενου» αποτελέσματα.

«Το πρόγραμμα της Κύπρου συνεχίζει να δίνει θετικά αποτελέσματα […] Η δυνατή δημοσιονομική επίδοση είναι εντυπωσιακή», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Λίπτον, προειδοποιώντας ωστόσο πως οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν, ώστε να αξιοποιηθεί η μεταρρυθμιστική δυναμική που έχει δημιουργηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λίπτον επισημαίνει πως το ψηλό δημόσιο χρέος απαιτεί πάντα προσοχή, ενώ στέκεται επίσης στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, τονίζοντας πως η αντιμετώπισή τους «παραμένει επείγουσα προτεραιότητα».

Μάλιστα, ειδικά για το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τονίζει πως «βήμα-κλειδί» θα είναι η πλήρης υιοθέτηση του νέου νομικού πλαισίου για πτωχεύσεις και κατασχέσεις ακινήτων, με εφαρμογή «όλων των απαραίτητων προσαρμογών» στην πορεία.

Η επόμενη αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος από το Ταμείο ορίστηκε για τον Σεπτέμβριο του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου