Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΜΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΟ : ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΗ...

Ένα tweet του αντισυστημικού επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, ήταν αρκετό.... ...
για να πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις από Ιταλούς χρήστες του δημοφιλούς τόπου κοινωνικής δικτύωσης.


Με αφορμή ένα σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει και εμπλέκει τον δήμαρχο της Ρώμης, Ινιάτζιο Μαρίνο, ο Γκρίλο αποφάσισε να εκφράσει την οργή του στο Twitter, αλλά δε φρόντισε να ελέγξει το μήνυμα πριν το αναρτήσει…

«Μαρίνο παραιτήσου πριν η Ρώμη κατακλυστεί από ποντίκια, σκουπίδια και μετανάστες», έγραψε και… κατακλύστηκε το Twitter από δεκάδες σχόλια που του ασκούσαν δριμεία κριτική για την απόφασή του να συγκρίνει τους μετανάστες με τα σκουπίδια και τα ποντίκια.




«Τα πραγματικά σκουπίδια είναι αυτά που έχει ο Γκρίλο στο κεφάλι», «Ξεκινά η ζέστη. Οι πρώτες επιπτώσεις στον Γκρίλο», «Ο Γκρίλο δε χάνει ευκαιρία να πει την ανοησία του», «Μπράβο Γκρίλο, με ένα tweet απέκτησες φασίστες ψηφοφόρους», είναι μόνο λίγα από τα μηνύματα που αναρτήθηκαν στο Twitter.

Αφού διαπίστωσε ότι το σχόλιό του είχε προκαλέσει σάλο, ο Γκρίλο τρεις ώρες αργότερα το διέγραψε και το διόρθωσε αναρτώντας το παρακάτω: «Μαρίνο παραιτήσου πριν η Ρώμη κατακλυστεί από ποντίκια, σκουπίδια και κέντρα μεταναστών που τα ελέγχει η μαφία».



Βέβαια, το… κακό είχε ήδη γίνει και το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα δεν έχασε την ευκαιρία να ασκήσει επίθεση στον πρώην κωμικό με τον γερουσιαστή Στέφανο Εσπόζιτο να δηλώνει: «Μετανάστες ισούνται με σκουπίδια, ισούνται με ποντίκια. Αυτός είναι ο κόσμος για τον Γκρίλο, ο ίδιος που υποστηρίζει ότι η μαφία δεν υφίσταται. Συγχαρητήρια σε όποιον προσπαθεί να κερδίσει πάνω στα προβλήματα και τα δεινά των ανθρώπων. Από την άλλη από όποιον πολιορκεί το Καπιτώλιο μαζί με τους φασίστες της Casa Pound δε μπορείς να περιμένεις πολλά».

Την ίδια ώρα, ο Ερνέστο Καρμπόνε επίσης του Δημοκρατικού Κόμματος δηλώνει: «Ο Γκρίλο ανταγωνίζεται τον Σαλβίνι (επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά), εις βάρος των πιο αδυνάτων, χωρίς κανένα όριο. Ποντίκια, σκουπίδια και μετανάστες, ζώα, πράγματα και ανθρώπινα όντα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο: είναι αυτές οι πολιτιστικές βάσεις του επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων; Καμία λύση, εκτός από την αναζήτηση βολικών κλικ για το μπλογκ του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου