Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 2.000 ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ...

Με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Blue Star 1 αλλά και με το τακτικό δρομολόγιο .......
της γραμμής Μυτιλήνη – Χίος - Πειραιάς μετακινούνται σήμερα το απόγευμα από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά περί τους 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι λόγω της καθυστέρησης των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στα κέντρα υποδοχής και προσωρινής διαμονής στο νησί.


Από νωρίς χθες το βράδυ και μέχρι σήμερα το πρωί εκκενώθηκαν οι χώροι πέριξ του λιμανιού και το σύνολο των μεταναστών και των προσφύγων μεταφέρθηκαν στους χώρους του δημοτικού καταυλισμού στον Καρά Τεπέ και στη συνέχεια στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Μόριας, απ’ όπου τους εκδόθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Για να γίνει βέβαια αυτό χρειάστηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας οι οποίες όμως και τελικά ευοδώθηκαν.

Σήμερα το μεσημέρι τους χώρους του δημοτικού καταυλισμού μεταναστών και προσφύγων στον καρά Τεπέ της Μυτιλήνης επισκέφθηκε ο βουλευτής Λέσβου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος συνοδευόμενος από στελέχη της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίες διαπίστωσε «την τραγική κατάσταση που - όπως είπε - έχει υπάρξει στην πόλη της Μυτιλήνης αλλά και σε όλο σχεδόν το νησί από την ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών. Στη Λέσβο δεν υπάρχουν δομές που να διαχειριστούν την κατάσταση, δεν υπάρχει καν ένα συντονιστικό όργανο, υπάρχουν προσπάθειες από την αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές. Δεν υπάρχει και αυτό είναι το χειρότερο καν προσπάθεια αποτροπής της εισβολής των μεταναστών την οποία υφιστάμεθα».

Ας σημειωθεί ότι αύριο Κυριακή το πρωί επισκέπτεται τη Μυτιλήνη προκειμένου να εξετάσει τη κατάσταση, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από το Γιάννη Πλακιωτάκη, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και τους βουλευτές του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο και Κώστα Καραγκούνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου