Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

GOLDMAN SACHS : ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ CAPITALS CONTROL ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ...

...ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ ΠΙΘΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ...
Στάση πληρωμών εντός της Ευρωζώνης και λήψη μίας σειράς μέτρων όπως επιβολή capital controls και έκδοση IOUs ως ουσιαστική χρησιμοποίηση .......
παράλληλου νομίσματος βλέπει πλέον ως βασικό σενάριο για τη χώρα μας η Goldman Sachs.


Οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας τονίζουν ότι δεν θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξει άμεσα μία συμφωνία, εν τούτοις με την αναγκαστική λήψη αυτών των μέτρων θα δοθεί η πολιτική ώθηση για να συμφωνήσουν τελικά οι δύο πλευρές.

Σύμφωνα με την τράπεζα οι διαφωνίες των δύο πλευρών εντοπίζονται σε τεχνικά ζητήματα, σχετικά με το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο όπως σημειώνεται δεν είναι «υπερβολικά μεγάλο», ενώ και οι προτάσεις της ελληνικής πλευρά σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα που κατατέθηκαν πριν από δύο εβδομάδες, προσεγγίζουν αυτές των δανειστών.

Όπως σημειώνεται, διαφορές υπάρχουν στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και στις λεγόμενες «κόκκινες γραμμές» των δύο πλευρών που θεωρούνται απαραβίαστες.

Η Goldman Sachs αναφέρει στην έκθεσή της πως στο τέλος του μήνα, οι ελληνικές υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ ύψους 1,6 δισ. που ήδη έχουν ομαδοποιηθεί σε μία εφάπαξ καταβολή, δεν θα πληρωθούν, αφού οι ελληνικές αρχές θα προτιμήσουν πληρώσουν μισθούς και συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου