Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ημέρες Γαστρονομίας, φέτος αφιερωμένες στην Πελοπόννησο ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΒΝΙΑΤΣΟΥ

Είναι η τρίτη χρονιά που οι Ημέρες Γαστρονομίας ξημερώνουν στην Αθήνα και χτυπούν το καμπανάκι στο μυαλό όλων όσων αγαπούν το φαγητό (να φανταστώ ότι το ακούμε όλοι;). Για τρεις μέρες, το Μουσείο Μπενάκη, όπου φιλοξενείται η εκδήλωση, γεμίζει με τα...
χρώματα, τις μυρωδιές, τις καινοτομίες και όλον τον πλουραλισμό της ελληνικής γεύσης.
Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, συζητήσεις, state of the art εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια, εκθέσεις παραγωγών, live cooking sessions, προβολές ταινιών γαστρονομίας με πάνω από …85 θεματικές εκδηλώσεις και με τη συμμετοχή περισσότερων από 180 ειδικών και δημιουργών από το χώρο της γεύσης, το φετινό πρόγραμμα τα έχει όλα.
n
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το φεστιβάλ επιλέγει μια περιοχή της Ελλάδας ως τιμώμενο γαστρονομικό προορισμό. Για το 2015 η τιμή αυτή ανήκει στην Πελοπόννησο. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ετοιμάστηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα, αφιερωμένο στον τόπο με το τεράστιο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Περιλαμβάνει από καινοτόμες δράσεις μέχρι παρουσίαση των δικτύων επιχειρηματιών και κοινοτήτων της γεύσης που δρουν στην περιοχή, και κορυφώνεται με το «Συνέδριο Γαστρονομικού Πολιτισμού: Μυθική Πελοπόννησος-Γεύσεις με ιστορία».
Όσο για τους σινεφίλ υπάρχει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICF), με πάνω από 30 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, video art, αλλά και γαστρονομικές ταινίες, αφιερωμένες στην Πελοπόννησο.
Τα πρωινά του τριημέρου πάλι, είναι αφιερωμένα στους μικρότερους. Η διοργάνωση για παιδιά και γονείς «Μικρόπολις», επιστρέφει με την πρότυπη γειτονιά της γεύσης και της διατροφής και ετοιμάζει εκδηλώσεις με ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους.
n
Κάθε ημέρα καταλήγει σε parties και μουσικές θεματικές βραδιές, ενώ το τέλος του τριημέρου θα γιορταστεί με ένα Πελοποννησιακό street food party.
Οι Ημέρες Γαστρονομίας αρχίζουν από σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 24 Μαΐου. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου