Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ "ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ

Το αδιαχώρητο επικράτησε χθες στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», όπου εκατοντάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας......

Το σκήνωμα μεταφέρθηκε από τον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας Αιγάλεω στο νοσοκομείο λίγο πριν από τις 10 το πρωί, συνοδεία περιπολικού και μοτοσικλετιστών της Αστυνομίας, ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σπύρος Κοκκινάκης.
Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο ήταν τόσο πολύς -η Αστυνομία κάνει λόγο για περισσότερα από 2.000 άτομα- με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανζουρλισμός. Όταν έφθασε το λείψανο, οι πιστοί άρχισαν να σπρώχνουν τις πύλες για να καταφέρουν να μπουν στο νοσοκομείο, ενώ οι αστυνομικοί μάταια προσπαθούσαν να βάλουν τάξη. Το προσκύνημα έληξε στις 12 το μεσημέρι και ενώ εκατοντάδες πιστών, αλλά και πολλοί ασθενείς δεν είχαν προλάβει να προσκυνήσουν.
Εκτός από τους πολίτες, στο εκκλησάκι του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε το λείψανο έσπευσαν να προσκυνήσουν και πολλοί νοσηλευτές. Παρ' όλα αυτά, δεν έλειψαν οι αντιδράσεις από γιατρούς όσον αφορά την ώρα που ορίστηκε να γίνει το προσκύνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου