Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΜΠΑΙΝΕΙ ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ

Νέες φωτιές βάζουν τα σενάρια που κυκλοφορούν για τους φόρους που θα επιβάλλει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του Brussels Group επανέρχεται το.......
σενάριο της επιβολής φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση προβλέπει την επιβολή φόρου 1 τοις χιλίοις για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ ενώ δεν αποκλείεται ο συντελεστής να φθάνει στο 2 τοις χιλίοις. Από την επιβολή του φόρου θα εξαιρεθούν οι αναλήψεις που γίνονται από τα ΑΤΜ΄s. Με την επιβολή φόρου 1 τοις χιλίοις πάνω από τα 500 ευρώ σημαίνει ότι για μια ανάληψη 3.000 ευρώ θα παρακρατείται φόρος 3 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα της τάξης των 300 εκατ. ευρώ εάν ο συντελεστής ανέλθει στο 1 τοις χιλίοις έως 600 εκατ. ευρώ αν ο συντελεστής διαμορφωθεί στο 2 τοις χιλίοις.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Σκάι αναμένεται να υπάρξουν και δύο φόροι έκπληξη, οι οποίοι θα είναι έκτακτοι με στόχο την αύξηση των φορολογικών εσόδων την δύσκολη φετινή χρονιά.
Εχει... παρελθόν
Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές είχε δει το φως της δημοσιότητας ένα κείμενο θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ που αναφερόταν και σε φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές.
Η είδηση είχε προκαλέσει «πόλεμο» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με την αξιωματική αντιπολίτευση τότε να το διαψεύδει στην αρχή αλλά σε άλλη ανακοίνωση να αναφέρει: «Ακούγοντας τα νέα ψέματα της ΝΔ, αντιλαμβανόμαστε ότι η στόχευσή της είναι η πλήρης διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και δεν αρκούνται στη ζημιά που έχουν ήδη υποστεί μέσω του PSI και της εφιαλτικής ανεργίας που οδήγησε στην κατάρρευση των εσόδων τους. Τώρα προσπαθούν να διαστρεβλώσουν πλήρως μια πρόταση για τη διάσωσή των ασφαλιστικών ταμείων. Η μονταζιέρα του κ. Σαμαρά “ξέχασε” να αναφέρει ότι η υπό διαβούλευση πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εισφορά επί των πιστωτικών συναλλαγών θα “επιβαρύνει αποκλειστικώς τα πιστωτικά ιδρύματα και θα περιορίζεται σ'Α ένα μικρό ποσοστό επί της αξίας των συναλλαγών” όπως ρητά αναφέρεται στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα. Επομένως σε καμία περίπτωση δεν αφορά τους καταθέτες. Μόνο το ψέμα και η λάσπη τους έχει απομείνει για να υπερασπιστούν την καταστροφική τους πολιτική.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου