Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ

Oπως ανέφερε ο ίδιος ο δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αναμένεται να επισκεφτεί την πόλη του Λουτρακίου κλιμάκιο μηχανικών, προκειμένου να γκρεμίσει τα αυθαίρετα μαγαζιά της παραλίας...

Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε συνάντηση ανάμεσα στο Γιώργο Γκιώνη και τους καταστηματάρχες όπου έγινε προσπάθεια ανεύρεσης λύσης για να αναβληθούν οι.....
διαδικασίες κατεδάφισης τουλάχιστον για μετά το καλοκαίρι, καθώς όπως είναι γνωστό, η απόφαση για κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων είναι τελεσίδικη.

Τα δυνατά χαρτιά που έχει στα χέρια του αυτή τη στιγμή ο δήμος, είναι δύο: Το πρώτο, δηλαδή αυτό της αμφισβήτησης της κυριότητας του Λιμενικού Ταμείου μέσα στο σχέδιο πόλης είναι το πιο "βαρύ", καθώς, με αυτή την ενέργεια, μόνο ο δήμος έχει το δικαίωμα να κατεδαφίσει τα (παράνομα) μαγαζιά και όχι το Λιμενικό Ταμείο. Και είναι και κάτι που έχει αναγνωριστεί και από επίσημα χείλη.

Το δεύτερο "χαρτί" που έχει στα χέρια του ο δήμος, είναι αυτό της ανάθεσης προγραμματικής σύμβασης με το Πολυτεχνείο, που προβλέπει την αναμόρφωση της παραλίας. Έτσι, ο Δήμος, αποδεικνύει εμπράκτως ότι γίνεται, όντως, μια προσπάθεια για να βελτιωθεί η εικόνα της παραλίας και τα αυθαίρετα θα γκρεμιστούν αργά ή γρήγορα. Οπότε, δεν υπάρχει λόγος άμεσων ενεργειών που θα πλήξουν τους καταστηματάρχες λίγες μέρες πριν ανοίξει και επίσημα η τουριστική περίοδος.

Η αγωνία και η πίεση που νιώθουν οι καταστηματάρχες για ένα θέμα που εκκρεμεί χρόνια είναι μεγάλη και δεδομένη. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, τους υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί λύση έστω και προσωρινή, σενάριο που τις τελευταίες ώρες ακούγεται ολοένα και περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου