Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡΠΟΛ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ...

Παγκόσμιο συναγερμό σήμανε σήμερα η Ιντερπόλ για ένα διαιτητικό σκεύασμα που χρησιμοποιείται .......
και από τους μπόντι μπίλντερ για να αποκτήσουν μυικό όγκο, καθώς μια γυναίκα στη Βρετανία πέθανε από αυτό ενώ ένας Γάλλος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.


Η Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας στην ανακοίνωσή της προειδοποιεί ότι η ουσία 2,4 δινιπροφαινόλη (γνωστότερη με τα αρχικά DNP), είναι «παράνομη και δυνητικά θανατηφόρα». Συνήθως χρησιμοποιείται για αδυνάτισμα.

Η Ιντερπόλ σήμανε «πορτοκαλί συναγερμό» στις 190 χώρες-μέλη της, ενημερώνοντας τις αστυνομικές αρχές και τους δημόσιους οργανισμούς υγείας για τη DNP που πωλείται συνήθως σε κάψουλες ή σε μορφή σκόνης, ενώ κυκλοφορεί και σε κρέμα. παράλληλα, όμως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη σύνθεση εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με την Ιντερπόλ, η ουσία αυτή παράγεται σε παράνομα εργαστήρια στα οποία «δεν εφαρμόζεται κανένας κανονισμός όσον αφορά τις συνθήκες υγιεινής» και έτσι «εκτίθενται οι καταναλωτές σε αυξημένο κίνδυνο υπερβολικής δόσης.

Σημειώνεται ότι η DNP είχε χρησιμοποιηθεί από τη δεκαετία του 1930 ως διαιτητικό σκεύασμα και για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Αποσύρθηκε όμως από την αγορά καθώς προκάλεσε πολλούς θανάτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου