Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Πώς να χάσετε αυτά τα επίμονα 5 κιλά

Άλλαξε τον καφέ σου


Καλύτερα να αποφεύγεις τα latte βανίλιας, τα frappuccinos και άλλα παρόμοια είδη καφέ που σε επιβαρύνουν με έξτρα θερμίδες χωρίς να σου προσφέρουν ουσιαστική ενέργεια. Ο καλύτερος καφές, με σχεδόν μηδαμίνες θερμίδες, είναι ο μαύρος. Προσοχή στη.....
ζάχαρη και τα σιρόπια.

Κράτα ημερολόγιο..

..με το τι τρως και γιατί το τρως- θα σε κάνει να το σκεφτείς και δεύτερη φορά όταν θα πας να φας εκείνο το γλυκό ή το δεύτερο πιάτο φαγητού

Μην τρως σαλάτα

Και όταν λέμε σαλάτα δεν εννοούμε τις αθώες με το μαρούλι, το αγγούρι και το ξύδι, αλλά εκείνες που συνηθίζουμε να τρώμε, με τα κρουτόν και τις λιπαρές σος. Για αυτό την επόμενη φορά που θα παραγγείλεις απ'έξω, μείνε μακριά από τη Ceasar's. Φτιάξε καλύτερα τη δική σου σαλάτα, με μαρούλι, ξύδι, λεμόνι και αβοκάντο ή τυρί.

Μην ξεχνάς ποτέ γεύματα

Όταν περνάνε πολλές ώρες χωρίς να έχεις φάει τίποτα είναι σχεδόν σίγουρο πως θα κάνεις κάποια υπερβολή στο επόμενο γεύμα. Για αυτό φρόντισε να κουβαλάς μαζί σου ΠΑΝΤΑ μία μπάρα δημητριακών ή ένα φρούτο, σε περίπτωση που βρίσκεσαι έξω και δεν προλαβαίνεις να φας κανονικά.

Πεινάς; Πιες νερό

Γουργουρίζει η κοιλιά σου ενώ έχεις φάει μόλις μία ώρα πιο πριν; Πιες ένα ποτήρι νερό. Συνήθως, αυτές οι περίεργες ενοχλήσεις στην κοιλιά σημαίνουν ότι διψάς, όχι ότι πεινάς. Και ποτέ μην τρως σνακ αν δεν έχεις σιγουρευτεί πρώτα πως είσαι αρκετά ενυδατωμένη.

Κοιμήσου

Υπάρχουν αρκετές έρευνες που δείχνουν πως πράγματι, όσοι κοιμούνται λιγότερο συνήθως ζυγίζουν περισσότερο αλλά ας το σκεφτούμε και λογικά: όσο πιο λίγο κοιμάσαι, τόσο πιο πιθανό είναι να υποκύψεις σε λιγούρες και τσιμπολογήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου